Eesti uudised

Tippteadlane töötab suure andmebaasiga, on hea administraator ja oma ala usin populariseerija

Seitse Eesti teadlast maailma enim viidatud teadushiiu seas! Mis teeb uurijast tippteadlase? (13)

LISA KOMMENTAAR

Metspaul25. november 2017, 17:51
Geenivaramu on Metspalu lüpsilehm. Võtad riigilt pappi, kogu proove, saadad proovid maailma laiali ja oled kaasautor. Mitte midagi tegema ei pea. Kahju ainult et seda rahva lollitamiseks välja käidud personaalmeditsiini eesmärki ei õnnestu ellu viia. Sest seda ei saagi sellisest andmekogust. Aga maksumaksja on loll, las plekib, Metsapalu räägib kindlast ka järgmise 20 aasta rahad välja.
teadushuviline25. november 2017, 12:58
Kas meil on võimalik "soo spargel" päästa? Tegemist on pisikese joogikõrre paksuste tavalist rohelise-lilla värviliste spargli kujuga isenditega, maitstes osutus ülimaks geenideravimiks (leitud isend oli Pääsküla ja Veskimöldre vahelise mets-raba sihi heinastikus). Leid tundus mulle kõva tootmispotensiaal, turuhinnaga 5-17 eurot kilogramm.
onu kõks25. november 2017, 12:10
Nüüd lõpuks! Pärast meie teadlaste insuliinilehmade, vähiravimite, imebakterite ja geenivaramute lõputuid ämbreid, neid jaantatikalikke läbikukkumisi on lõpuks meie õuele Nobel kukkumas! Hurraa seltsimehed!
Ehhee25. november 2017, 10:33
Tartus pidada olema ülisuure potentsiaaliga keemikud, doktoreid tuleb nigu Vändrast saelaudu, aga kus need siis on? Ükski ei mahtunud püünele:(
Ehheele25. november 2017, 15:12
"Doktoreid tuleb nagu Vändrast saelaudu, aga kus need siis on?
No milleks neid enam vaja on? Juhendaja või juhendajad saavad linnukesed (juhendamisel kaitstud tööd, artiklid jne.) kirja ja elavad rahus edasi.
Õnneks on meil ka häid juhendajad ning tegusaid uurimisrühmi ja eks noor inimene peab ikka oma tegudega tõestama, kas kuulub "saelaudada" hulka või mitte.
hmm25. november 2017, 19:34
hea on olla sinisilmne. Tõsi see on, et töötuid doktoreid on palju. Kui raha ei ole, siis ei ole ja ongi kõik. Humanitaaria valdkonnas näiteks. Tihti puuduvad ka uurimisrühmad, kõik töö tehakse üksinda.
Bio25. november 2017, 15:12
Tartus bioplasti leiutajad said vist püünele?
Ilmar25. november 2017, 10:08
tahes tahtmata, mis spetsialist see Olesk ise on? Tsiteeritavuse uurimisega on rohkem elvakas Jüri Allik tegelenud. Omaette teema on, et teadusalati on see tsiteeritavus väga erinev. Nagu ka rahastamine.
!25. november 2017, 09:37
Edaspidi võiks mõne selle tippteadlase töösaavutused kajastuda ka riigieelarve hüppelises kasvus... midagi ka majandusele. Praegu küll on vist see kasu meie majandusele 0? Kirjatykke avaldavad, neid tsiteeritakse, viidatakse nende töödele aga tulem? Uurime konna, nuusutame puulehti jne. Teadus ja tootmine võiks kokku saada.
To 09:3526. november 2017, 09:07
Kui sa pead tedlaste tööks konnade uurimist ja puulehtede nuusutamist, näitab see vaid sinu olematuid teadmisi teadusest. Kui antud teemast essugi ei jaga, ei peaks sõna võtma.
...25. november 2017, 09:31
Isegi täiega alkass Juku-Kalle on avalikult välja öelnud, et kirjutab aastas paar tööd, et viina raha saada. Plagiaadikontroll on puhas jama. Kui meil on minister, kelle magistritöö on 1 : 1 saksa keelest tõlgitud - millest me üldse räägime!
Mingite audenteste ja mainorite lõpupaber maksab täpselt sama palju kui üheks teiseks otstarbeks kasutatav paber.
mõnus mög.ens25. november 2017, 09:18
Mul on sõber, kes on kirjutanud pea 100 baka ja mag tööd erinevatele (!!!) teaduskondadele ja nn kõrgkoolidele. Muigan sellise teadushiiu artikli üle.
Hm26. november 2017, 09:08
Pingutad ikka suhteliselt üle. Su sõber ei jõua teha 100 suuremahulist teadustööd ja viia ennast nii ruttu kurssi nende teemadega. See number on kas oluliselt väiksem või see ongi sinu sõbra põhitöö (mis on suhteliselt hale).