Kosovo katlas on Eesti korvpallurid lüüagi saanud. Foto: fiba.com
Korvpall
24. november 2017, 22:01

Leedu korvpallurid tegid täiesti hullumeele viimase veerandi, Läti alustas MM-valiksarja kindla kaotusega, staarideta Soome pääses üle noatera

Kui Eesti ja Iisraeli kohtumine tegi otsa lahti, siis peetakse täna õhtul Euroopa tsoonis veel hulgaliselt MM-valikmänge. 

Läti korvpallikoondis alustas valiksarja kindla kaotusega, kui võõral väljakul jäädi 73:85 alla Türgile. 

Võrreldes suvise EMiga on mõlemas meeskonna mitmeid olulisi puudujaid. Mõistagi on lõunanaabritel puudu NBAs särav Kristaps Porzingis, aga ka kõik Euroliiga mehed. Türklaste seis on üksikute eranditega sisuliselt sama. 

Lätlased pidasid täna võõrustajatega sammu esimese poolaja. Avaveerand võideti 20:14, kuid pikale pausile mindi juba Türgi kolmepunktilises eduseisus. Seejärel põrutasid võõrustajad 30 punkti ning kohtumise saatus oli otsustatud. 

Võitjate poolelt tõusis resultatiivseimaks Melih Mahmutoglu 24 punktiga. Kuigi tagamees kuulub Euroliiga tipu, Fenerbahce ridadesse, siis tänavu on ta platsile pääsenud väga episoodiliselt ning seepärast lubati ta koondise juurde.

Lätlaste parimana viskas suvisel EMil meeldivalt üllatanud Žanis Peiners üleplatsimehena 25 silma. Taas on koondises tagasi endine Kalev/Cramo pallur Ronalds Freimanis, kelle arvele jäi 6 punkti.

Samuti oma suurimate staarideta läbi ajav Soome sai väärt võidu Bulgaariast, kus teeniti magus 82:80 kohaliku koondise üle. Meie põhjanaabrid kontrollisid enamiku kohtumisest, kuid viimasel minutil lasti võõrustajad vaid punkti kaugusele.

Bulgaarial avanes veel võimalus juhtimagi minna, ent rünnakul eksiti. Soomlased realiseerisid viis sekundit enne lõppu vabavisked ning tegid seejärel omakorda vastasele vea. Kolmepunktiline edu oli aga piisav, et mäng võidusadamasse tüürida.

Teatavasti pole soomlastel rivis NBAs tegutsev Lauri Markkanen ning Euroliigas ei saanud tulema ka Petteri Koponen ja Sasu Salin. Küll aga lasi Barcelona minema Koponeni klubikaaslase, bulgaarlase Aleksandar Vezenkovi.

Eesliinimängija viskaski vastu 16 punkti, ent võiduks sellest ei piisanud. Soomlaste parimana tõi Jamar Wilson 20 silma.

Eriskummalise kohtumise pidasid MM-valiksarja sisuliselt B-koondisega mängivad leedulased, kes Kosovost naasevad 99:61 võiduga. Kusjuures veel poolajaks oli seis viigiline ja viimase veerandi eel juhtisid külalised 13ga. 

Ent otsustaval neljandikul lükkas Leedu käigu sisse ning viskas 10 minutiga 39 punkti (teisel poolajal kokku 64!) Kosovo 14 vastu. Võitjate parimaks tõusis Adas Juškevicius 16 punktiga. Võõrustajate poolelt Dardan Berisha 19 silma. 

Kõigi seni peetud kohtumiste tulemused:  

Võta Õhtulehe ja Playplusi ühispakett ning vaata Eesti korvpallikoondise MM-valikmänge otse internetist. Loosi läheb iPad!