24. novembril rünnati Egiptuses Al Rawdah mošeed. Hukkus üle 230 inimese.Foto: Reuters / Scanpix
Maailm
24. november 2017, 21:49

Eesti suursaadik Egiptuses: mošeerünnak kuurorte otseselt ei mõjuta (13)

Egiptuses Siinai poolsaarel täna toimunud mošeerünnak, milles hukkus vähemalt 235 inimest, otseselt kuurorte ei mõjuta, kinnitas Eesti suursaadik Egiptuses Sander Soone.

Suursaadik Sander Soone rääkis „Aktuaalsele kaamerale“ antud intervjuus, et nii suur rünnak on alati ootamatu, kuid üldine julgeolekuolukord riigis muutunud ei ole, kirjutas ERRi uudisteportaal.

"Kahetsusväärselt käib siin sõda terrorismiga juba mitu aastat ja eriti just Põhja-Siinail. See oli küll viimase aja üks suuremaid rünnakuid ja selle tõttu eriline, aga väikese intensiivsusega sõda on seal kahjuks käinud juba vähemalt neli aastat," selgitas Soone ja lisas, et Põhja-Siinail on julgeolekutase juba niigi kõige kõrgemal astmel ning mujal riigis julgeolekumeetmete suurendamisest teateid ei ole.

Egiptuse kuurortides, mis on populaarsed ka eestlaste seas, terrorirünnak turvaolukorda otseselt ei muuda. „Aga loomulikult tuleb jälgida, mida toovad järgmised päevad,“ ütles Soone.

Soone sõnas Õhtulehele, et välisministeerium soovitab võimalusel vältida Egiptusesse reisimist. "Täielikult tuleks vältida reisimist Põhja-Siinaile ning kõikidele kõrbealadele Niilusest läänes. Linnades, s.h. Kairos, säilitada külastamisel ettevaatlikkus, eriti massimeeleavalduste ja –kogunemiste korral ning neist eemale hoida, s.h. vältida kogunemisi kirikutes ja mošeedes ning nende läheduses. Reise kuurortidest välja teha ainult turvatud konvoides. Võimalike terrorirünnakute sihtmärgiks on eeskätt Egiptuse julgeolekujõud, eriti politseijaoskonnad ja politsei ning sõjaväe kontrollpunktid. On esinenud üksikuid rünnakuid ka turistide vastu, seetõttu tuleks kuurortides olla tähelepanelik ning ettevaatlik. Kohapeal juhinduge kohalike ametivõimude juhistest."