Põhja-Korea ergutustüdrukud.Foto: Reuters/Scanpix
Pyeongchang 2018
24. veebruar 2018, 11:28

Olümpial pilku püüdnud Põhja-Korea ergutustüdrukuid peetakse kodumaal seksiorjadena (24)

Pyeongchangi taliolümpial on ohtralt tähelepanu saanud 229 Põhja-Korea ergutustüdrukut. Nad laulavad ja tantsivad - peale vaadates tundub, et neil on lõbu laialt.

Tegelikkus pole kaugeltki nii muretu. 2008. aastal Põhja-Koreast põgenenud sõjaväemuusik Lee So-yeon rääkis Bloombergile, et sisuliselt on tegu seksiorjadega.

"Peale esinemiste peavad nad pakkuma ka intiimteenuseid. Nad käivad partei poliitbüroo pidudel ja nad peavad tähtsate isikutega magama. Isegi kui nad ei taha seda teha. Neile öeldakse, mida nad peavad oma kehaga tegema," ütles So-yeon.

***

Nii olümpiamängude võistluspaikadele sisenedes kui ka väljudes „kaitsevad“ ergutustüdrukuid võõraste eest ihukaitsjad, kes annavad endast parima, et grupi suhtlus mullivälisemaailmaga oleks minimaalne.

Põhja-Korea saatis kisakoori ka 2005. aasta Aasia kergejõustiku meistrivõistlustele, kuid 21 naist viidi kodumaale jõudes sunnitöölaagritesse, sest nad olid väidetavalt kiitnud Lõuna-Koread.

Tantsutüdrukuteks valitakse vaid riigi autoritaarse režiimile fanaatiliselt alluvad naised. Valikukriteeriumiteks on ka sobiv vanus, pikkus - varajates 20ndates ning vähemalt 160 cm pikk - ja päritolu. Kuigi palka neile ei maksta, on ergutustöö sealmail üsna ihaldatud, sest võimaldab inimestel välismaale reisida.