Saskia Alusalu (vasakul) otsustav äraminek olümpiafinaalis. Foto: PHIL NOBLE
Pyeongchang 2018
24. veebruar 2018, 14:40

Pikalt olümpiafinaali juhtinud Saskia Alusalu tuli Pyeongchangis kõrgele neljandale kohale (56)

Kiiruisutaja Saskia Alusalu näitas Eesti Vabariigi sünnipäeval Pyeongchangi taliolümpial naiste ühisstardi olümpiafinaalis suurepärast minekut, tehes kohe alguses otsustava äramineku ning noppides vahefinišites punkte, mis kokkuvõttes talle neljanda koha tagasid. Teisest poolfinaalist seitsmendana edasi saanud eestlanna panustas 16 naise konkurentsis ainsana vahefinišite peale ning noppis nendest maksimaalsed 15 punkti, mis üldkokkuvõttes talle neljanda koha tagasid.
Olümpiavõitjaks krooniti jaapanlane Nana Takagi, kes edestas finišijoonel Lõuna-Korealast Bo-Reum Kimi ja hollandlannat Irene Schoutenit. 

Ühtlasi tähendab see, et Alusalu tõuseb EOK olümpiatoetuses B-tasemele. 

Reeglid:

16-ringilisel võidusõidul on neli tähtsat vahefinišit. Iga neljanda ovaali lõpus jagatakse uisutajatele punkte ning lõpliku esikolmiku moodustavadki sprintides kõige teravamat jalga näidanud sportlased. 

Kui esimeses kolmes sprindis on võimalik koguda vastavalt viis, kolm ja üks punkti, siis lõpujoont ületades on summad märksa priskemad: 60, 40 ja 20. Kui naised on vahefinišites kogutud silmade põhjal võrdsed, osutub määravaks sõiduaeg.