Tatjana MannimaFoto: Madis Veltman / Ekspress Meedia
Pyeongchang 2018
25. veebruar 2018, 10:35

ÕL OLÜMPIAL | Mannima karjääri parima sõidu järel: pärast esimest ringi oli nii raske, et mõtlesin, kuidas ma lõpuni jõuan (1)

Murdmaasuusataja Tatjana Mannima (38) sõitis olümpiamängude viimasel distantsil, 30 km klassikamaratonil oma karjääri tiitlivõistluste parima tulemuse ehk 28. koha ja ilmus intervjuutsooni laia naeratuse saatel.

„Kindlasti peab rahul olema,“ lausus ta.

„Pärast esimest 7,5 km pikkust ringi mõtlesin, et täitsa uskumatu, mul oli nii raske. Et kuidas ma lõpuni jõuan. Aga teadsin, et pean kannatama ja edaspidi läheb kergemaks. Ja läks ka.“

Mannima vahetas 22,5 km peal suuski ja tegi nende toel tugeva lõpu. Näiteks kanadalanna Emily Nishikawa edestas tol momendil Mannimat ligi poolteise minutiga, kuid jäi lõpuks tahapoole.

„Kiidan hooldemeeste tööd, kes tegid väga head suusad. Eriti pärast vahetamist tundsin, et ikka peavad ja libisevad. Ennast tundsin ka täitsa okeilt ja mõtlesin, et nüüd peab käiku panema.“

Ta lisas, et alustab koduteed kindlasti hea tujuga, sest ületas senise OMi parima tulemuse (41. koht) lausa kaks korda. Enne tänast ka klassikasprindis (39.).

Mis edasi saab, ei osanud ta öelda, kuid kinnitas, et hooaeg jätkub.