Nadežda Sergejeva.Foto: ARND WIEGMANN
Pyeongchang 2018 Blogi
25. veebruar 2018, 16:53

ÕL OLÜMPIAL | Henry Rull: valelikud venelased (9)

Venemaa hokikoondis võitis Pyeongchangi talimängude finaalis Saksamaad. Pärast vägevat tiitlilahingut kogunesid paljud ajakirjanikud pressikonverentsile, kus olid suurima esindusena kohal venelased.

Nii mõnigi neist - minu silmad nägid kokku viit, aga neid võis olla rohkemgi - kandsid särki, mille peal oli kiri: "Ma ei tee dopingut." Julgen võtta lahjemat sorti mürki, et ajakirjanikud viitasid Venemaa sportlastele, mitte suleseppadele.

Ent iga olümpiat jälginud spordisõber teab, et särgikandjate sõnum on sulaselge vale. On ju Venemaa sportlastest keelatud ainete tarvitamisega vahele jäänud nii bobinaine Nadežda Sergejeva kui ka curlingumees Aleksandr Krušelnitški. 

Kas sääraseid särke kanti nalja pärast või üritatakse kedagi provotseerida? Kas särgid on toetusavaldus oma sportlastele? Seda teavad vaid Venemaa ajakirjanikud.

***

Tänasega said Pyeongchangi mängud lõpu. Loodame, et peatselt uuesti algav olümpiatsükkel, mis päädib 2022. aastal Pekingis, on seekord massiivsetest dopinguskandaalidest puhas. Tuleks see ju spordile vaid kasuks.