Mootorispordi muuseumi avamineFoto: Tiina Kõrtsini
Kõmu
6. aprill 2018, 14:04

FOTOD | STAAR MISSUGUNE! Elina Nechayeva saabus mootorispordi muuseumi avamisele helikopteriga! (19)

Täna avatakse pidulikult MOMU mootorispordi muuseum, mida austab oma kohalolekuga ka rahvusvahelise autoliidu FIA president Jean Todt. Fotograafid kogunesid üritusel kopteriplatsile, et Todt vastu võtta, kuid suur oli nende üllatus, kui koperist astus välja hoopis eurolaulja Elina Nechayeva!
Mootorispordi muuseumi avamine Foto: Tiina Kõrtsini

Elina esines eile õhtul ka intiimsel pidulikul õhtusöögil, kus osalesid Jean Todt ning mitmed Eesti prominendid. Todt on Eestis ametlikul visiidil, mille raames osaleb ta liiklusohutuse teemalisel ümarlaual ja MOMU mootorispordi muuseumi avamisel Turbas.

Mootorispordi muuseumi avamine Foto: Tiina Kõrtsini

„MOMU Mootorispordi muuseum on külastajatele olnud lahti veidi üle poole aasta. Selle ajaga on näitusepind laienenud ja ekspositsioon täienenud, ulatudes nüüd 200 auto ja mootorrattani. Selja taha on jäänud 32 aastat tööd muuseumi ülesehitamisel, kätte on jõudnud aeg väikeses kaasteeliste ringis lõigata läbi ka sümboolne lint. Meile on suureks auks, et seda teeb Eesti Autospordi Liidu ja MOMU kutsel taas Eestisse saabuv FIA president Jean Todt,“ on MOMU juht Arno Sillat rääkinud.

„Rõõm on tõdeda, et FIA president Jean Todt on tulemas avama MOMU Mootorispordi muuseumi. Kuna Rahvusvahelisele Autoliidule on üks prioriteetsemaid teemasid liiklusohutus, siis osaleb ta ka liiklusohutuse teemalisel ümarlaual. Kindlasti teeme nimeka prantslasega juttu lisaks üldisele liiklusohutusele ka pakirobotitest ja isesõitvatest autodest. Pakirobotitega on Eesti maailmas esirinnas ning need liiklevad meil juba igapäevaselt. Lisaks on Eesti on üks kuuest riigist, kus on väljatöötamisel uus liiklusseadus, mis võimaldab tulevikus liigelda isesõitvatel autodel,“ tutvustas eesootavaid aruteluteemasid Marek Kiisa, Põhjala ja Baltikumi regiooni esindaja FIA komisjonis.