Kris Meeke´i Citroen. Foto: ValSel / Twitter
WRC
22. mai 2018, 19:00

VIDEO | Tänaku konkurendi päästis surmast Citroeni disain (3)

Möödunud nädalavahetusel peetud Portugali ralli pakkus palju katkestamisi ning väljasõite. Kõige hullema avarii tegi Citroeni piloot Kris Meeke.

Meeke ja tema kaardiluga Paul Nagle sattusid õnnetusse laupäevasel kiiruskatsel. Citroen C3 lendas rajalt välja puudesse väga suurelt kiiruselt. Roolis istunud britt toimetati küll haiglasse, kuid mõlemad mehed pääsesid suurematest vigastustest. 

"See on kõige raskem õnnetus, mida minu silmad näinud on," sõnas tiimiboss Pierre Budar Autosportile. "Pikalt Citroeni juures töötanud inimesed tõdesid samuti, et vaatepilt oli karm." 

Ta jätkas: "Nägime telepildist, et mõlemad piloodid tulid omal jalal autost välja. Emotsioon oli: vau, see on päris hämmastav. Kui autot vaadata, ei tundunud reaalne, et nendega on kõik korras. Aga neil polnudki vigastusi."

Mis mehed päästis? "Auto disain? See päästis Krisi ja Pauli," arvas Budar ning lisas: "Võiksime ehitada tanki, aga see poleks turvalisuses poolest nii efektiivne. Sellisel juhul mõjuksid avarii sõitja kehale palju karmimalt." 

Olulise osa WRC-masinas mängib turvapuur, mis peaks autos viibijaid õnnetusel kaitsma. Nagu Meeke´i juhtum ka näitas, siis areng turvalisuse osas on olnud edukas. 

Vaata Meeke´i jõhkrat õnnetust: