Sebastien Ogier.Foto: FRANCISCO LEONG
WRC
22. mai 2018, 20:00

Valitsev maailmameister Ogier paljastas, miks ta Portugali rallil põrus (1)

Portugali MM-ralli osutus raskeks katsumuseks nii mõnelegi piloodile. Probleemidest ei pääsenud isegi viiekordne maailmameister Sebastien Ogier, kes viiendal kiiruskatsel rajalt välja sõitis. Selgus, et õnnetuse tekitas viga legendis. 

Ühtlasi pidi oma Fordi lõhkunud ja seejärel kraavi vajunud prantslane võistluspäeva pooleli jätma. Kuigi Ogier naasis laupäeval rajale, siis punkte tal polnud enam võimalik suure ajakao tõttu püüda. Lisa ei toonud ka punktikatse. 

Kogenud piloot avaldas, et tema võistluse rikkus valus eksimus, mis tehti koos kaardilugeja Julien Ingrassiaga pahaaimamatult juba enne ralli algust. 

"See polnud sõiduviga, vaid viga legendis," põhjendas Ogier saatusliku õnnetust WRC kodulehe vahendusel. "Ma polnud seda puujuurt, mis oli kurvis asuva nõlva sees, kunagi näinud. Sõitnuks ma legendi koostades mõne sentimeetri võrra teisiti, oleksin selle ära tabanud." 

Ta jätkas: "Otsustavaks sai vaid paar sentimeetrit. Pidin võistluse pooleli jätma. Ülejäänud nädalvahetus oli mõttetu, sest sellest seisust ei saanud enam midagi parandada. Punktikatsel rikkus võimalused kehv stardipositsioon."

Masti Ogier maha ei lase. "Lähen koju, magan korralikult ja lülitan end rallilainelt eemale. Olen kahe nädala pärast tugeval tagasi," sõnas valitsev maailmameister.