Eesti võrkpallinaiskond. Foto: EVF / Gertrud Alatare
Võrkpall
23. mai 2018, 22:52

Vollenaised näitasid meestele eeskuju ja seljatasid Šveitsi (3)

Eesti võrkpalli rahvusnaiskond pidas esimese kodumängu Euroopa Hõbeliigas, kui Rakveres võõrustati Šveitsi. Kuigi mäng algas Eesti jaoks keeruliselt ja avageim kaotati, suudeti viiegeimiliseks kujunenud kohtumine lõpuks ligi 600-pealise publiku marulisel kaasaelamisel enda kasuks kallutada. Võidunumbrid seega 3:2 (21:25, 25:17, 24:26, 25:18, 15:12). 

Peatreener Andrei Ojamets tõdes, et parandamisruumi jagub pea kõiges. "Ehk oli see kodus mängimine ja kõrgete ootuste tõttu, aga alguses olime väga krampis. Teises geimis leidsime oma õige mängu, aga eelkõige tekitasime me ise endale probleeme. Oli teada, kelle kaudu nende rünnakud käivad, aga meie blokk ei suutnud täna kokkulepitult tegutseda. Loodan, et teeme järgmiseks mänguks omad järeldused," sõnas Ojamets.

27 punktiga Eesti resultatiivseimaks kerkinud Kertu Laak tõdes, et omi asju ei saadud alguses üldse tööle ning edu tõi lõpuks hea serv. "Mina leidsin oma enesekindluse tänu heale servile, algus oli kohutav," tunnistas avageimis vaid ühe punktiga piirdunud diagonaalründaja. "Mida edasi, seda paremini hakkas ka meie blokk toimima, ent ideaalist on asi kaugel. Samas saime väga emotsionaalse võidu ja sellise publiku ees mängida on väga-väga lahe!"

Temporündaja Liis Kullerkann lisas, et vastaste serviga jäädi hätta ja mängu päästjateks olid Laak ja kapten Julija Mõnnakmäe oma vägevate serviseeriatega. "Nende serv oli alguses väga hea, meie ei pidanud oma plaanist kinni ja blokk oli kehv. Saame ilmselt järgmistes trennides selle elemendi kallal palju tööd teha. Emotsionaalselt oli sellele kohtumisele veidi keeruline tulla pärast Kosovo mängu, sest Šveits on hoopis teisest klassist vastane," kommenteeris Kullerkann.

Kertu Laak tõi Eestile 27 punkti (+21), Eliisa Peit lisas 14 punkti (+9), Anu Ennok 13 (+9) ja Liis Kullerkann panustas võitu 12 punkti (+10). Vastaste edukaim oli Laura Künzler 35 punktiga (+26). Eesti vastuvõtt oli 39 ja rünnak 38%, blokipunkte teeniti 14 (neist 8 läks Laagi arvele) ja servipunkte 11. Šveitsi vastuvõtt oli 51, rünna 33%, blokist saadi 8 ja servilt 10 silma.

Eesti naiskonnal on kahe mänguga koos viis punkti. Alagruppi juhtib Rootsi kuuega, meie selja taga on Šveits ühe ning Kosovo null punkti peal.