Põhja- ja Lõuna-Korea delegatsioonid Pyeongchangi Taliolümpiamängudel nii oma riikide kui ka "ühendatud Korea" lippe lehvitamas.Foto: AFP/Scanpix
Olümpia
19. juuni 2018, 10:46

Põhja- ja Lõuna-Korea ühendavad Aasia mängudeks jõud! (1)

Kaks Koread nõustusid esmaspäeval ühise poolsaare lipu all marssima ja Aasia mängudel võistelda, seisis ühises teadaandes.

Mõlemad pooled nõustusid ka Põhja-Korea pealinnas Pyongyangis 3. kuni 6. juulini pidama korvpallimatše, et tähistada 1972. aasta 4. juulil allkirjastatud inter-Korea lepet.

„Me olime mõlemad arusaamal, et sport algatas inter-Korea lähenemise ja koostöö,” kommenteeris Korea olümpiakomitee peasekretär Jeon Choong-ryul pressikonverentsil.

Põhja-Korea ja Lõuna-Korea suhted on viimasel ajal soojenenud, ühiselt marsiti ka veebruaris toimunud taliolümpiamängudel. Samuti on lähedasemaks muutunud Põhja-Korea suhted Ameerika Ühendriikidega, hiljuti toimunud tippkohtumisel Singapuris kohtusid ka riikide presidendid Donald Trump ja Kim Jong-un.

Aasia mängud toimuvad Indoneesias selle aasta augustis-septembris. Olümpiamängudega sarnanevat spordivõistlust Aasia sportlastele korraldatakse 1951. aastast. Mänge reguleerib rahvusvahelise oümpiakomitee järelvalve all Aasia olümpianõukogu.