Anthony Joshua.Foto: Reuters/Scanpix
Võitlussport
16. juuli 2018, 18:34

Poksi raskekaalu valitseja kohtub Venemaa veteraniga, supermatši veel ei tule (3)

 Praegu maailma parimaks raskekaalu poksijaks peetav britt Anthony Joshua (28) kohtub 22. septembril Wembley staadionil kogenud venelase Aleksander Povetkiniga (38).

Mängus on WBA (Super), IBF, WBO ja IBO organisatsioonide MM-tiitlid. WBC tiitlivööd hoiab enda käes ameeriklane Deontay Wilder. Kaks kanget pole veel poksiringis kokku saanud, sest mõlemad soovivad, et matš toimuks nende kodumaal.

Aastatel 2011-2013 WBA tiitlit enda käes hoidnud Povetkin selliseid nõudmisi esitanud, aga ta edastas britile selge sõnumi. "Joshual on neli vööd ja ma tahan neid kõiki endale," ütles venelane BBC vahendusel.

Aleksander Povetkin. Foto: ALEX DOMANSKI

Keskmisest poksijat tagasihoidlikum Joshua ei hakanud suuri sõnu tegema, vaid kiitis vastast. "Povetkin on väga tõsine vastane ja valmistun kohtumiseks väga hoolikalt. Tal on palju kogemusi ja ainul loll võiks tema võimeid alahinnata," rääkis brittide lemmik.

Viimati käis Joshua ringis märtsi lõpus. Siis alistas ta kohtunike häälte abil Joseph Parkeri (Uus-Meremaa). Varem polnud Joshual pidanud üheski kohtumises 12 raundi poksima.