Harry Kane'i kuus väravat andsid graveerijale inspiratsiooni.Foto: AFP/Scanpix
Jalgpalli MM
3. august 2018, 12:23

Kuuele Briti rahatähele graveeriti Harry Kane ja need muutuvad tõelisteks rariteetideks

Walesist läks ringlusse kuus Suurbritannia viienaelast rahatähte Inglismaa jalgpallikoondise kapteni Harry Kane'i pildiga. Kupüürid võivad muuta igaühe elu, kes need enda valdusse saavad.

Kane'i kujutise vorpis kupüüridele mikrograafik Graham Short, kes sai inspiratsiooni ründaja poolt eelmisel kuul lõppenud MMil löödud kuuest väravast, mis tõi talle parima väravaküti tiitli.

Nõnda graveeris Short kuue värava auks Kane'i pildi just kuuele rahatähele. On selge, et need muutuvad rariteetideks, kuid inimesed peavad ka tähele panema, et saavad Kane'i kujutisega kupüüri, kirjutas The Guardian.

Short lasi esimese neist käiku näiteks Merideni külas, mis asub täpselt Inglismaa geograafilises keskpunktis. Ühe kulutas ta Šotimaal Edinburghis, ühe Põhja-Iirimaal ja ühe enda isa sünnipaigas Walesis. Ühe rahatähe andis graafik Inglismaa jalgpalliliidule ja ühe Kane'ile endale.

Graveerimine tähendas täppistööd ning kujutise leidmine rahatähelt pole niisama lihtne. Näiteks üks poodnik andis saadud kupüüri kohe järgmisele ostjale vahetusrahaks.

Short eeldab, et Kane'i pildiga rahatähtede väärtus tõuseb aja jooksul 50 000 naelani.