Tanel Kangert Tour de France'l.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgrattasport
23. august 2018, 15:35

Nägemist, Astana! Tanel Kangert liitub USA tiimiga (1)

Aastast 2011 Astana klubis sõitnud profirattur Tanel Kangert (31) liitub uueks hooajaks USA meeskonnaga EF Education First–Drapac p/b Cannondale.

Et eestlase uue tööandja nimi on pikk ja kohmakas, kutsub maailma rattameedia tiimi EF-Drapaciks.

Kangerti tulevane klubi kuulub maailma jalgrattatiimide tippu ehk World Touri. Varem on 2003. aastal asutatud meeskond kandnud nime Garmin ja Cannondale.

Tänavuse Tour de France'i hea 16. kohaga lõpetanud Kangert sõnas, et Kasahstani tipptiimis oli kõik hästi, kuid ta vajas uut väljakutset. „Ma olen mõtisklenud, kas rattaspordis on minu jaoks veel midagi näha ja teha,“ ütles ta klubi kodulehele.

„Mul oli Astanaga hea aeg, kuid pärast kaheksat aastat tundsin, et praegu on õige aeg edasi liikuda, tahtsin oma mugavustsoonist välja saada. Olen sõitnud Prantsusmaa tiimis (Ag2r–La Mondiale) ja Itaalia mõjutustega Kasahstani tiimis, nii et otsisin täiesti uut keskkonda. Ootan uut treeningmetoodikat, uusi sõite ja uut varustust.“

„Lisaks tahan enda füüsilisi piire nihutada. Kui hakkasin uut meeskonda otsima, täitis EF-Drapac kõik kastid,“ lisas Kangert.

Tiimi tegevjuht ja asutaja Jonathan Vaughters oli uue sõitja üle väga õnnelik

„Tanel on end maailma suurimatel võistlustel tõestanud stabiilse sõitjana,“ ütles ta. „Ta lisab väärtust nii tiimikaaslase kui ka võitjana. Loodetavasti suudame tal aidata oma potentsiaali avada. On hea meel, et ta meid valis.“

Sõitjate nimekiri on väga korralik: sellel hooajal kuuluvad meeskonda näiteks Sacha Modolo (Itaalia), Pierre Rolland (Prantsusmaa) ja Rigoberto Uran (Kolumbia). Uuel hooajal liitub tiimiga USA äss Tejay van Garderen, kes on Tour de France'i lõpetanud kahel korral esiviisikus.

Kangert tunnistas endale omaselt, et talle läheb rohkem korda meeskonna, mitte isiklik edu. „Olen alati mõistnud, et kui meeskonnas on liider, kelle võimalused head tulemust teha on suuremad kui minul, siis pean teda aitama nii palju kui võimalik. Naudin tähtsa abimehe rolli, kes suudab aeg-ajalt ka ise tulemust teha.“

Mida ta esimeselt hooajalt uues tiimis ootab? „Tahaksin hooaja alguses olla heas füüsilises vormis. Lisaks sooviksin üles leida jalad, mis aitaksid eraldistartides kiire olla,“ vastas eestlane.