Kelly Sildaru eelmisel aastal Cardronas peetud MK-etapil.Foto: Reuters/Scanpix
Talisport
26. august 2018, 11:14

Hõbedane Sildaru: olen superõnnelik! (2)

Põlvevigastusest taastunud freestyle-suusataja Kelly Sildaru tuli Uus-Meremaal Cardronas peetaval juunioride MMil Big Airi hüpetes teisele kohale.

"Tegin aastase pausi järel esimese võistluse ja olen medali üle superõnnelik. Ma polnud oma hüpetega rahul, aga saan edaspidi vaid paremaks minna," kirjutas Sildaru sotsiaalmeedias.

Kahe vooru järel hoidis Sildaru 84,8 punkti väärt hüppega esikohta, aga kolmandal katsel suutis venelanna Anastassija Tatalina koguda 90,4 punkti. Sildaru kolmas üritus kuigi hästi välja ei tulnud ja ta piirdus 42,4 punktiga. Kolmandaks tuli teine venelanna Lana Prussakova 80,2 punktiga.

"Olen väga elevil. Võitsin esimest korda suure võistluse," teatas Tatalina. Ka pronksinaine Prussakova oli rahul: "Lootsin tegelikult võita, aga tegin oma põlvele liiga ja ei tundnud end hüpetel hästi. Seega olen kolmanda koha üle õnnelik."

16aastasel Sildarul on nüüd juunioride MMilt kaks kulda ja üks hõbe, sest 2017. aastal oli ta parim nii pargi- kui ka rennisõidus. Big Airi hüpetes jagati juunioridele medaleid esmakordselt.