Serena Williams.Foto: JULIAN FINNEY/AFP
Tennis
3. september 2018, 09:01

Kaia Kanepi sundis Williamsi oma mugavustsoonist välja: oli väga keeruline matš! (6)

New Yorgis peetaval US Openi Suure slämmi tenniseturniiril jäi Kaia Kanepi (WTA 44.) neljandas ringis 0:6, 6:4, 3:6 alla kodupubliku ees mänginud Serena Williamsile (WTA 26.). Ameeriklanna tunnistas matši järel, et pidi võitmiseks oma mugavustsoonist väljuma. 

"Oli väga keeruline mäng. Kaia teab, kuidas mängida ja tal on saanud palju suuri võite. Tal on olnud suurepärane karjäär," võttis Williams kohtumise kokku. "Meil on alati olnud tulised lahingud, nii et olen edasipääsu üle õnnelik."

Ameeriklanna sõnutsi sundis Kanepi teda täielikult pingutama ja oma mängu muutma. "Ta vastas mu (kehvematele) servidele nii tugevate löökidega, et mul polnud muud võimalust, kui teist servi samuti täiega lüüa. Mulle meeldib, kui mind selleni viiakse. See näitab, kui heas vormis ma olen," analüüsis ta ning lisas, et pärast avasetti muutis Kanepi oluliselt taktikat. 

Paljud tenniseeksperdid peavad Williamsit ka US Openi suurimaks favoriidiks. Juba on tänavuselt turniirilt konkurentsist pudenenud maailma edetabeli kaks paremad Simona Halep ja Caroline Wozniacki, kellest esimese teekonna lõpetas avaringis Kanepi. 

Varasemalt kuuel korral US Openi võitnud William kohtub veerandfinaalis Karolina Pliskovaga. Viimati triumfeeris ameeriklanna kodusel Suure slämmi turniiril 2014. aastal.