John Isner kuulutas, et läheb sünnitusele, aga kui see satub näiteks USA lahtiste finaalipäevale?Foto: AFP/Scanpix
Tennis
4. september 2018, 00:05

John Isnerit võib oodata dilemma: tennisemäng või lapse sünd?

Tennisistid on sunnitud mänge ja turniire pooleli jätma mitmel mõeldaval ja mõeldamatul põhjusel, kuid USA lahtistel meistrivõistlustel veerandfinaali jõudnud ameeriklase John Isneri mängutee võib katkeda hoopis tavatul moel.

Nimelt on Isneri abikaasa Madison McKinley rasedus lõppjärgus, paari esiklapse sünnitähtajaks on eeldatavalt 22. september. Kui aga beebi otsustab hakata varem siia ilma tulema, seisab Isner dilemma ees. Tõsi, esialgu kuulutas mängumees, et mingit dilemmat pole, pere on tennisest tähtsam.

„Kui õnnestub kahe mängu vahel sünnitusel ära käia, siis jätkan turniiri. Kui sünnitus aga langeks mängupäevale, pole mängimine võimalik,“ ütles Isner turniiri kodulehele. „Vaatame, kuid ma ei tahaks sünnituselt eemale jääda. See on asi, mida ma ei saa kontrollida.“

Koduleht arutleb elavalt, kas turniiri korraldajad näiteks muudaksid ajakava, võimaldamaks vajadusel Isneril viibida sünnituse juures ja seejuures ka võistlust jätkata. Kas ametnikud oleksid valmis lükkama tema mängu päevaselt ajalt õhtusse? Mis juhtub, kui laps sünnib USA lahtiste finaalipäeval?

Finaali jõudmine oleks 11. asetusega Isnerile piisavalt keeruline. Ta sai viimati viies setis jagu teisest servimasinast Milos Raonicist ja kohtub veerandfinaalis kolmandana paigutatud Juan Martin Del Portoga, võidu korral võib poolfinaalis aga vastu tulla suur Rafael Nadal isiklikult.

Vaatlejate sõnul mõjub McKinley Isnerile väga positiivselt. Mees mängib 33aastasena oma elu parimat tennist ning jõudis juulis ATP edetabelis karjääri kõrgeimale, 8. kohale. Ta võitis aprillis Miamis esimest korda Masters 1000 kategooria turniiri, alistades kolm esikümnemängijat. Wimbledonis jõudis ta Suure slämmi turniiridel esmakordselt poolfinaali, kus kaotas eepilises viiendas setis Kevin Andersonile 24:26.

„Kõik, mida teen väljakul, jõusaalis, treeningutel, mõistagi aitab. Kuid ainult sellest ei piisa, minemaks väljakule pingevabalt. Arvan, et abielus olemine, jalad maas eraelu aitab samuti. Väljakul on hetki, kus kõik ei laabu soovitud moel, kuid siis mõtled: lähen homme koju ja saan olla oma naisega, kelle rasedus on lõppjärgus,“ arutles Isner.