Sebastien Ogier' Türgi ralli lõppes väljasõiduga.Foto: AFP/Scanpix
WRC
15. september 2018, 18:38

Katkestanud Ogier: see on üks mu karjääri rumalamaid vigu (1)

Viiekordse maailmameistri Sebastien Ogier' (M-Sport) Türgi ralli lõppes väljasõiduga 11. katsel ehk laupäeva pärastlõunal. Prantslase Ford Fiesta jäi küll avariist terveks, kuid ekipaažil ei õnnestunud masinat omal jõul tagasi teele saada.

"Ainuke vigastus, mida autol näha saate, juhtus, kui seda tagasi teele tõmbasime," lausus Ogier WRC ametlikule kanalile. "Kui peegel välja arvata, ei saanud masin üldse kahjustada. See on üks mu karjääri rumalamaid vigu."

Ta jätkas avarii kirjeldusega: "See juhtus ühest U-kujulisest kurvist väljudes, kust oli väga lühike maa järgmise terava kurvini, seega polnud mu kiirus üldse suur. Aga ma ei kuulanud [kaardilugejat] Julieni piisavalt hästi ja pidurdasin liiga hilja.

Libisesin isegi nii väikesel kiirusel natuke kurvist välja, vastu puud, kuid auto ei saanud üldse viga. Tagurdasin, aga maapind oli nii pehme, et masin vajus tagasi [kallakust alla] ja jäi kinni.

Võitlesime hommikupoolikul väga kõvasti, et võidukihutamist mitte pooleli jätta (vihjab vedrustuse parandamisele - M.T.). See oli keeruline olukord, aga jõudsime siiski teenindusse ja võitlesime heade punktide eest. Aga pärast katkestamist võib öelda, et asjad ei taha kuidagi minu jaoks soodsalt kulgeda. Aga see on mootorisport, vahel on halbu päevi, aga olen kindel, et ka head päevad tulevad taas."

Lõpetuseks kiitis ta Ott Tänakut, kes hoiab enne viimast võistluspäeva esikohta. "Ott teeb väga head tööd, ta väärib esikohta. Meie kolme (tema, Tänaku ja Thierry Neuville'i - M.T.) vahel läheb tiitli nimel kõvaks võitluseks. Meil polnud hea nädalavahetus, kuid kolm rallit on veel minna. Miski pole võimatu."