Sander Raieste.Foto: Teet Malsroos
Korvpall
15. september 2018, 19:49

ÕL SERBIAS | Sander Raieste: peame olema vastik vastane ja serblastele meelde jääma (1)

Homme 2019. aasta MM-valikmängus Serbiaga kohtuv Eesti korvpallikoondis jõudis Belgradi täna lõunal. Legendaarse Aleksandar Nikolici halliga - see on üks osa Pioniri spordikompleksist - tehakse esimest korda tutvust õhtutundidel.

Eesti koondise põhitegijate sekka kuuluv 19aastane Sander Raieste ütles Õhtulehele, et nii tuima esitust, nagu neljapäeval Saksamaa vastu, ei saa Eesti endale enam lubada. Mis siis, et vastas on kaks NBA meest (Bogdan Bogdanovic ja Nemanja Bjelica Sacramento Kingsist) ja rida Euroopas mängivaid tippe.

"Serbia kaotas eelmise mängu Kreekale ja ma arvan, et nad tulevad meile päris vihaselt peale. Arvata on, et Serbia kodumängul on atmosfäär ka võimas. Saame jälle ühe kogemuse juurde," alustas Raieste homsest matšist rääkimist.

"Meie üks eesmärk peab kindlasti olema neile füüsilisuse ja agressiivsusega vastu hakata. Ükskõik, kuidas asjad taktikalise poole pealt välja tulevad, aga kaitses saad ju alati endast kõik välja panna. Igale lauapallile on samuti võimalik järgi minna ja teistele haiget teha. Noor meeskond peab olema vastik vastane. Peame tegema mängu, mis Serbiale meelde jääks. Tulgu siis lõpuks võit või mitte. Serbiasse sõitmine ei tohi meile jääda lihtsalt turismireisiks," lisas Vitoria Baskonia järelkasvutiimi liige.

198 cm pikkune Bogdanovic ja temast 10 cm pikem Bjelica tungivad just Raieste mängumaale. Ilmselt on just tema see, kelle ülesandeks on Serbia rahva lemmikuid pidurdada.

Raieste: "Ootan väga, et saaks nende vastu mängida. Üks asi on neid telekast vaadata ning teine olla platsil ja neid katta. Palju selliseid võimalusi ikka tuleb?"

Viimati kohtus Eesti Serbiaga 2012. aastal. Tallinnas võeti meeldejääv 88:81 võit, Novi Sadis jäädi nimekamatele vastastele alla 63:88. Eesti tollastest mängijatest pole täna Belgradi sõitnute seas kedagi. Tõsi, peatreener on sama - Tiit Sokk. Serblastest on endiselt rivis Bjelica ja Nemanja Nedovic.

Homne matš algab Eesti aja järgi kell 21.15.