Tiit Sokk mängus Serbiaga.Foto: FIBA
Korvpall
17. september 2018, 00:06

ÕL BELGRADIS | Tiit Sokk: olime kannatlikud ja targad, aga siis läks asi käest ära (2)

Belgradis peetud MM-valikmängus kaotas Eesti koondis Serbiale 65:91. Arvestades võistkondade tugevust, on lõppnumbrid isegi enam-vähem, aga kolmandal veerandajal kärises kohati vahe 34 punkti peale.

Eesti peatreener Tiit Sokk ütles pärast kohtumist, et 29:45 kaotatud avapoolajaga võib koondis enam-vähem rahule jääda, numbritega 11:29 lõppenud kolmanda perioodiga kindlasti mitte.

"Alguses oligi võib-olla hea, et mehed said aru, et mängime Serbiaga. Siin ei saa midagi jõuga teha, peame mõistust kasutama. Proovisime tempot kontrollida ja saime häid viskeid. Esimesel poolajal tekkis vahe põhimõtteliselt vabavisetest, nad said sealt 12 punkti rohkem kui meie. Muidugi nad olid korvi all tugevamad ja nad andsidki just sinna palli, et eelist ära kasutada," rääkis ta.

"Teine poolaeg läks meil käest ära. Kiirustasime ja jäime vahepeal isegi vabaks, aga siin ei tohi jooksma hakata. See karistatakse kohe ära ja seekord tuli pauguga," lisas juhendaja.

Kõrvalt vaadetes tundus, et Serbia ei suutnud või ei tahtnud Eestit 40 minutit nii thedalt suruda, nagu seda tegi neljapäeval Saksamaa.

"Ei olnud nii. Võib-olla ainult lõpus. Muidu hoidsid nad kõva survet, ei lasknud meil palli saada. Aga Saksamaaga mängus tegime väga palju ennatlike viskeid. Serbiaga oli juba pilt parem. Ütlesin meestele, et kui tabloo on hakkab punaseks minema (rünnakuaeg saab läbi - toim.), siis on õige vise. Panime paljud sellised visked kotti ja see tapab vastasvõistkonda," kommenteeris Sokk.

Mida oskas juhendaja öelda tagapaari Kristan Kullamäe ja Rain Veidemani kohta? Nad kogusid kahe peale vaid kolm punkti, visked olid sealjuures 14st 1.

"Ma ei pannud nende (väheseid) punkte mängu käigus väga tähelegi. Üldiselt ei saa nende kohta halba öelda, sest pall liikus seekord paremini. See on minu jaoks palju tähtsam. Nad otsisid väljakul sõpru-kaasmängijaid ja tänu nendele saime palju punkte. Jah, Veidemanilt oleks võinud rohkem skoori võinud tulla aga ta oli erilise tähelepanu all, võib-olla teised olid vähem."

MM-valiksari jätkub novembri lõpus ja detsembri alguses. Kaks võitu ja kuus kaotust saanud Eesti kohtub kodus Gruusia ja võõrsil Saksamaaga.