Foto: AJM/Scanpix
Tennis
17. september 2018, 14:28

Serena Williams: naistele on lubatud ainult pool sellest, mis meestele (22)

Üheksa päeva tagasi USA lahtiste tennisemeistrivõistluste finaalis skandaali tekitanud Serena Williams avas suu ning võttis juhtunu teemal sõna. Ta teatas, et ei tagane oma seisukohtadest.

Williamsit karistati tolles mängus treenerilt juhtnööride saamise, reketi lõhkumise ja kohtunike sõimamise eest hoiatuse, punkti ja geimi kaotusega, ning lõpuks pidi ta tunnistama jaapanlanna Naomi Osaka 6:2, 6:4 paremust.

Williams väitis Austraalia TV saates "The Project", et vastupidiselt oma treeneri Patrick Mouratoglou poolt varem öeldust ei saanud ta tollelt mingeid juhiseid. Paljukordne Suure slämmi turniiride võitja rõhutas oma põhiargumenti, et tegemist on topeltstandarditega.

"Ma ei mõista seda, et kui oled naine, on sulle lubatud ainult pool sellest, mis meestele. Tunnen, et pean seisma selle eest, millesse usun, eriti kui see võib tulevikus paljusid inimesi puudutada," põhjendas ta kohtunik Carlos Ramosega vaidlusse laskumist.

Väidetavalt on tenniseringkondades otsustatud, et Ramost ei määrata jaanuaris Austraalia lahtistel meistrivõistlustel Williamsi mängudele.