Mait PatrailFoto: Martin Ahven
Käsipall
17. september 2018, 15:22

Mait Patrail vigastas selga ja peab pidama pika mängupausi

Eesti parim käsipallur Mait Patrail oli oma koduklubi Hannover-Burgdorfiga hooaega hästi alustanud, kuid nädal tagasi sai ta tõsiselt vigastada.

"Üle-eelmisel pühapäeval viie värava ja viie sööduga Mindenit 30:25 alistada aidanud Patrail sai kohtumise lõpul vigastada. Uue nädala algul selgus, et tegu polnud vana seljatrauma ägenemisega, vaid hoopis tõsisema hädaga," kirjutas handball.ee.

"Kaitses võideldes tundsin, kuidas seljast käis nõks läbi," kirjeldas Patrail. "Järgmisel päeval ei saanud õieti käiagi ning uuringud näitasid, et üks disk on välja nihkunud. Rahu ja süstid on hetkel ainus ravi ning öeldi, et võtab aega viis kuni kümme nädalat. Ise loodan muidugi minimaalse ajaga piirduda, aga hetkel ei saa üle 400 meetri kõndidagi."

Patrail oli kuue liiga- ja karikamänguga saanud kirja 15 väravat ja 27 söötu. Mängupaus tähendab ilmselt ka oktoobri lõpus toimuvate Eesti koondise EM-valikmängude vahelejätmist. "Väga kahju, aga nii kiiresti vist mängukorda mind ei saada," kurvastas Patrail.

Temata mänginud Hannover-Burgdorf sai läinud nädalal valusa 28:29 kaotuse mulluselt pronksitiimilt Berliini Füchselt. Et Bergischeri teine väravavaht Bastian Rutschmann tervenes, jäi mänguajata Rasmus Ots, aga tema koduklubi alistas 35:26 Lemgo. Mõlema eestlase koduklubid on viie vooru järel kuue punkti peal ning jagavad viiendat kohta.