Ott Tänak. Foto: McKlein
WRC
17. september 2018, 16:44

Ott Tänak: tiitlivõistluses püsimiseks peame veel paremaks saama! (1)

Ott Tänak võitis lõppenud nädalavahetusel Türgi ralli ning on nüüd täieõiguslikult tiitliheitluses sees. Saarlase sõnutsi pole aga rahuloluks veel põhjust. 

Kuigi Tänak on võitnud viimased kolm etappi, siis nõuab ta endalt veelgi enam. "Oleme nüüd tiitliheitluses ja peame täielikult sellele keskenduma. Kõigil meeskondadel tuleb pea külmana hoida ning järgmisteks võistlusteks valmistuda. Türgis jäi meil kohati kiirusest puudu ning peame kindlasti veel paremaks saama, et hooaja lõpus tiitli eest võidelda," arutles ta WRC kodulehe vahendusel.  

Eestlane tunnistab, et Türgi ralli oli tema selle hooaja kõige raskem katsumus. Paljud masinad lagunesid, kuid Tänaku Toyota pidas vastu kogu nädalavahetuse. "Mitmel puhul oli meil ka kõvasti õnne, et puhtalt pääsesime," tõdes ta. "Kõik tiimid, kes suutsid nädalavahetusel katkestamata läbi saada, tegid hiilgavat tööd." 

Hooaja lõpuni jääb kolm etappi. Üldarvestuses on Tänak teisel kohal, Thierry Neuville´ist lahutab 13 silma. Ogier jääb omakorda meie mehest maha 10 punktiga. Viimastel rallidel on saadaval veel 90 punkti.

Toyota tiimiboss Tommi Mäkinen on igatahes lootusrikas. "Vaadates viimast kolme rallit, tundub kõik suurepärane. Olen kindel, et aasta lõpp tuleb väga põnev. Saame kindlasti näha kiireid masinaid ning viimasel piiril kihutamist," sõnas soomlane.