Narva Transi pallur Dante Leverock. Foto: Kaarel Täll
Jalgpall
17. september 2018, 17:38

President Kaljulaidi silme all puhkenud Eesti jalgpalli rassismiskandaal lõppes karistusteta (6)

Viimasel augustikuu päeval lahvatas Eesti jalgpallis väikestviisi skandaal. Narva Transi mängijad süüdistasid pärast 1:1 viigiga lõppenud matši Pärnu Vapruse 17aastast pallurit Reno Marki rassistlike väljendite kasutamises. Mängu oli vaatamas ka president Kersti Kaljulaid. 

Lõpuvile järel seletasid Margiga väga tigedalt kaks Transi tumedanahalist meest, elevandiluuranniklane Irie ja Bermudalt pärit Dante Leverock. Kuigi telepildist ei saanud aru, miks Irie ja Leverock sedavõrd tigedad olid, viitas Transi türklasest peatreener Cenk Özcan matšijärgses intervjuus, et tegu oli rassismijuhtumiga, kirjutab Delfi. 

Eesti Jalgpalli Liit alustas toimunu suhtes distsiplinaarmenetlust, kus vaadati üle telekaamerate materjal, kaasa arvatud need kaadrid, mis otseülekandesse ei jõudnud. Eelmise nädala lõpus saabus lakooniline teade: Reno Mark jääb karistuseta.

Jalgpalliliidust kinnitati Delfile, et videomaterjalist ei lähtunud piisavalt asjaolusid, mis oleksid andnud põhjust Vapruse mängijale karistust määrata - vastupidiselt näiteks hiljutisele juhtumile, kus Nõmme Kalju ründaja Liliu vastase pihta sülitamise eest nelja matši pikkuse mängukeelu sai.

Refereeritud artikli täistekst Delfis.