Jasmiin Üpraus.Foto: Helen Urbanik
Spordivaria
17. september 2018, 20:26

HÄSTI! Eesti jetisportlased olid Horvaatias vinges hoos

Möödunud nädalavahetusel võitsid Jasmiin ja Egon Üpraus jetispordi Alpe Adria karikasarja viimasel etapil Horvaatias nii kuld kui hõbekarva medaleid.

Perekond Üprausi käesoleva hooaja viimane Euroopa-sisene võistlus leidis aset imelises Vir`is Horvaatias ning kujunes treenivaks ja õpetlikuks võidusõiduks, mille käigus toodi koju 4 kõrget poodiumikohta. Alpe Adria karikasarja finaaletapp toimus soojal merel ning pakkus tehnilise ja väsitava rajaga head võimalust eneseületamiseks.

Kokku võistlesid tütar ja isa neljas võistlusklassis, olles edukaim Balti tiim terves sarjas.

Jasmiin osales nii Ski Ladies GP1 kui ka Ski GP1 klassis. Naiste klassis võidutses ta mõlemas sõidus ja teenis taas etapivõidu. Aasta kokkuvõttes õnnestus tal ühe puudutud etapist hoolimata tulla Alpe Adria sarjas naiste klassis hõbemedalile (võitis Christina Mahringer, Austria).

Meeste GP1 klassis oli konkurents seekord tihedam ja võitlus veel põnevam. Etapi kokkuvõttes saavutas Jasmiin 13 kogenenud võistleja seas viienda koha.

"Võistlus oli põnev ja häid sõitjaid leidus nii naiste kui meeste klassis. Rada oli väga huvitav ning puhkehetke ei olnud kerge leida, kogu aeg oli hoog üleval ja käis koha eest võitlemine," võttis Jasmiin võistluse kokku.

"Meestega koos Ski GP1 klassis võistlemine on mulle andnud palju julgust ning strateegilist mõtlemist. Ma ei suudaks ette kujutada paremat ettevalmistust MMiks kui möödunud võidusõidud Alpe Adria sarjas! Samuti jäin väga rahule korralduse ning võistluspaigaga, kus soe päike tõi naeru alati suule."

Egon Üpraus võistles Ski GP2 ja Ski Veteran GP1 klassis. Sõitjaterohkes GP2 klassis jagas Egon võrdsete punktidega 3.-4. kohta ning Veteran GP1 klassis sai ta kaela nii etapi kui ka võistlussarja hõbemedali.

"Ma jäin kogu võistlusega väga rahule," kinnitas ka Egon. "Koht oli imeline, ilm hea, konkurents mitmekesine ning kohtunikud professionaalsed. Võistlus oli igati põnev ning sai taas noortega rinda pista. Mul on ka järgmisel aastal plaan Ski GP2 klassis võistelda ning kõrgeid kohti tuua."

Jasmiini järgmine start on novembris Aasias toimuv MM-i kolmas etapp, kuhu juba praegu võistlustehnikat ära saadetakse.