Lincoln Williams 2017. aastal Tallinna Selveri särgis. Foto: Aldo Luud
Võrkpall
18. september 2018, 12:01

Eesti võrkpallipublikutki hullutanud Williams on MMil metsikus hoos ning vedas Austraalia 16 parema sekka

Itaalias ja Bulgaaria peetavalt võrkpalli MMil alistas Austraalia 3:1 Tuneesia, millega kindlustati koht 16 parema seas. 

Austraaliale oli see kolme kaotuse kõrval teiseks võiduks, mis on piisav, et kuueliikmelises alagrupis nelja hulka jõuda. Taas oli hiilgavas hoos aastatel 2014-2017 Tallinna Selveris edukalt mänginud Lincoln Williams. 

Võimsa partii teinud diagonaalründaja tõusis üleplatsimeheks, tuues 25 punkti. 18 neist tuli rünnakult, kaks blokiga ning viis servijoonelt. Kogu senise turniiri peale on Williams toonud 72 punkti, mis on paremuselt neljas näitaja. Rünnakuprotsendiga 59,62 on austraallane aga koguni teine. 

Täna peetaks alagrupiturniiri viimased mängud. 16 paremast meeskonnast on juba selgeks saanud 15, viimase koha eest võitlevad Argentina ja Jaapan. Samuti pole lõplikult paigas gruppide lõplik järjestus, mistõttu pole veel selged vahegruppide koosseisud. 

Vahegruppi jõudnud meeskonnad:

A-grupp: Itaalia, Belgia, Sloveenia, Argentina või Jaapan
B-grupp: Holland, Kanada, Brasiilia, Prantsusmaa
C-grupp: USA, Serbia, Venemaa, Austraalia
D-grupp: Poola, Bulgaaria, Iraan, Soome

Alagrupiturniiri lõppedes moodustub neli neljaliikmelist vahegruppi, kust kõigist pääsevad edasi võitjad ning kaks paremat teise koha meeskonda. Seejärel moodustatakse kaks kolmest vahegruppi, kust mõlemalt poolelt selguvad kaks tiimi, kes pääsevad poolfinaali.