Tommi Mäkinen. Foto: Twitter @OfficialWRC
WRC
19. september 2018, 09:26

Mäkinen pareerib Lappi lahkumisjutte: naersin selle peale südamest (1)

Soome rahvusringhääling YLE teatas eile, et soomlane Esapekka Lappi vahetab järgmisest hooajast tööandjat ning siirdub Citroeni ridadesse. Toyota tiimipealik Tommi Mäkinen sõnab aga, et tegemist on ennatliku järeldusega. 

"Need jutud on natukene enneaegsed. Naersin isegi südamest, sest seda juttu tuleb ju igast aknast," sõnas Mäkinen portaalile rallit.fi ning jätkas naljatades.

"Teate, mul on praegu hoopis suurepärane võimalus teile teada anda, et plaanin ise järgmisel aastal Monte Carlos rajale tulla ning Rootsis teeb sama tembu Marcus Grönholm. Seejärel vaatame, kumb tõmbab pikema kõrre, tuleb ka Mehhikosse," naljatas soomlane. 

Seejärel läks mehe jutt tagasi tõsiseks. "Me oleme teinud Esapekkale oma pakkumise. Enne, kui me sellele vastust ei saa, ei hakka me teisi sõitjaid vaatama.

Peame kõiki oma võimalusi kaaluma ning arutlema ka jaapanlastega, milline meie visioon tulevikus on. Me pole arutanud isegi seda, kas peaksime hakkama koolitama noori sõitjaid või hankima kogenud piloodi. Aga veelkord, esmalt vaatame, mis Esapekkast üldse saab," sõnas Mäkinen. 

Küll pole neljakordse maailmameistri sõnul midagi kadunud, kui Lappi tõepoolest peaks Citroeni manu minema. 

"Meie telefon on juba praegu punane, seega meil on veel teisi variante. Alternatiive, kellel on kohati isegi rohkem kogemust, mistõttu ei ole olukord Esapekka lahkumisel kõige hullem," jätkas ta. 

Kas see tähendab, et ka Toyota võib vaikselt kedagi konkurentidelt endale meelitada? "Enamus sõitjatel pole järgmiseks hooajaks praegu lepingut olemas. Käime järjest enda variante läbi ning mõtleme, mis oleks meeskonnale kasulikum," ei soostunud Mäkinen saladuseloori kergitada.