BC Kalev/Cramo mängija Kristjan Kitsing ei saanud/soovinud lõppenud koondisetsüklis kodumaad esindada.Foto: Stanislav Moshkov
Korvpall
20. september 2018, 10:14

Kalev/Cramo lubab edaspidi mängijaid tingimusteta koondisesse lasta (6)

Eesti korvpalliliit ja Eesti-Läti ühisliigas osalevad Eesti võistkonnad sõlmisid kokkuleppe, mis soodustab edaspidi mängijate liitumist rahvusmeeskonnaga, teatab alaliit.

Lähtudes eeldusest, et Eesti rahvuskoondise eest mängimine on Eesti korvpalli arenguks oluline ja igale sportlasele auasi, lepiti kokku, et kutse saanud mängijad lubatakse meeskondade juurest tingimusteta Eesti esindamiseks rahvuskoondisse.

Olles aktiivselt suhelnud nii klubide, mängijate kui treeneritega, sai alaliidule selgeks, et üheks valukohaks on ka rahvusvahelise korvpalliliidu (FIBA) kindlustuspoliitika, mis hakkab kehtima alles 21. päevast pärast vigastuse fikseerimist. Trauma korral paneb see korvpalluri koduklubis aga väga raskesse seisu. Eile sõlmitud koostöömemorandum lahendab selle probleemi.

„Memorandumile allakirjutanud poolte ühine eesmärk on, et Eesti rahvuskoondisse arvatud mängijad saaksid koondiseid esindada," sõnas  alaliidu peasekretär Keio Kuhi pressiteate vahendusel.

"Kuna FIBA kindlustus hakkab kehtima alles 21. päevast pärast vigastust, tagab Eesti korvpalliliit koondise mängijatele töötasu kindlustuse edaspidi alates esimesest päevast pärast trauma saamist. Lisaks võtame kanda kõik ravikulud ja vastutame mängija heaolu eest vigastuspausi ajal. See punkt laieneb ka välisklubides olevatele mängijatele.“ 

Alaliidu spordidirektori Alar Varraku sõnul on ka suhtlemine välisklubidega jõudnud uuele tasandile: „Tugeva lobitööta poleks näiteks Maik-Kalev Kotsar, Kristian Kullamäe ja Sander Raieste lõppenud valiktsüklis koondist esindada saanud. Oleme selles osas teinud suure sammu edasi, kuid arenemisruumi on veel palju. Alaliidu ja klubide vaheline kommunikatsioon on võtmesõna.“

Koostöömemorandumi sisu:

Eesti Korvpalliliit ja Eesti-Läti Korvpalliliigas osalevad Eesti meeskonnad lepivad ühiselt ja heas usus omavahel kokku, et Eesti Korvpalliliidult kutse saanud mängijad lubatakse meeskondade juurest tingimusteta Eesti esindamiseks rahvuskoondisse.

Eesti Korvpalliliit omalt poolt tagab meeste rahvuskoondises vigastada saanud rahvuskoondise mängijatele järgmised kindlustused:

  • rahvuskoondises vigastada saanud mängijale tagab Rahvusvahelise Korvpalliliidu (FIBA) kindlustuspoliis töötasu kindlustuse alates 21. päevast pärast vigastust kuni ühe aastani ja lisaks katab ravikulud; ja
  • EKL-i  kindlustuspoliis tagab vigastada saanud mängijale töötasu kindlustuse esimesest päevast pärast vigastust kuni 21 päevani ehk ajaperioodil, mida FIBA kindlustuspoliis ei kata ning lisaks katab ravikulud.

Memorandumile kirjutasid alla:

Eesti Korvpalliliit

BC Kalev/Cramo (MTÜ Spordiklubi "Rafter")

Tartu Ülikool (MTÜ Tartu Ülikooli Akadeemiline Spordiklubi)

AVIS UTILITAS Rapla (MTÜ Rapla Korvpallikool)

Pärnu Sadam (MTÜ Pärnumaa Korvpall)

Valga/Valka Maks&Moorits (Valga Spordiselts Kalev)

Tallinna Kalev/TLÜ (Korvpalliakadeemia Tallinna Kalev)

TTÜ KK (MTÜ TTÜ Korvpallikool)