Joonas Tamm pääses alles viienda eestlasena Euroopa liigas platsile. Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
20. september 2018, 20:49

Miks jäid Eesti vutisõbrad Euroopa liigas pika ninaga? (1)

Baltimaades omab jalgpalli Euroopa Liiga teleõiguseid TVPlay Premium, kes neljapäeva õhtul oma spordikanalil huvilistele klubivuti tugevuselt teise eurosarja mängu eeskujulikult ka näitas. 

Eestlaste kurvastuseks polnud selleks aga mitte Joonas Tamme koduklubi Sarpsborgi kohtumine Istanbuli Besiktasega, vaid selle asemel sai näha, kuidas Marseille tühjade tribüünide ees Frankfurdi Eintrachtiga madistab. 

Kiire pilguheit mõlema meeskonna koosseisule reetis ka, et kummaski klubis pole ka lätlast ega leedulast, kes võiks meie mehest (Baltimaade kontekstis) tähtsam olla. TVPlay Sports sisujuhil Kalev Kruusil polnud küsimusele peale, miks Joonas Tamme näha ei saa, suurt midagi öelda. 

"Kui Meistrite liiga puhul on meil omandatud tervikpakett ehk saame valida ise, mis mängu näitame, siis Euroopa liiga puhul nii pole," selgitas Kruus teleõiguste tagamaid. 

Sisuliselt oli tegemist inimliku veaga ning tol hetkel, kui Euroopa liiga mängu soov Marseille ja Frankfurdi Eintrachti saamiseks edastati, polnud Tamme ja Sarpsborgi vägitegu teleinimestel koheselt meeles. 

Küll sõnas Kruus, et Tamme Euroopa liiga seiklused Eesti vutisõbral päris nägemata ei jää.