Ronaldo 2004. aasta EMi finaalis. Foto: ddp images/Scanpix
Jalgpall
21. september 2018, 13:20

TOP 5 | PISARAD POLE PATT | Meenuta Cristiano Ronaldo vesisemaid nutuhetki (1)

Jalgpall on emotsionaalne mäng. Meenutame kas või suvel lõppenud MMi, kus matši lõpus pisarate valamine oli pea sama tavaline kui hümnide kuulamine, avavile ning 90 (või rohkemgi) minutit mängu. Erandiks pole ka superstaar Cristiano Ronaldo, kes on mitmel korral vutiväljakul nuttu kiskunud. Õhtuleht on portugallase pisaratest meisterdanud tillukese edetabeli.

#5

Alustame vutivälise olukorraga. Käes oli 2014. aasta jaanuar ning Cristiano Ronaldo ihkas endale hirmsasti maailma parima jalgpalluri tiitlit ehk Ballon d'Ori. Tasu, mille viimasel neljal aastal oli endale noppinud Ronaldo suurim rivaal Lionel Messi. Seepärast pole imestada, et Messi ülemvõimu murdnud ning 2013. aasta parimaks mängijaks valitud Ronaldo autasu üleandmisel nutta lahistas. 

Ronaldo 2014. aasta jaanuaris. Foto: AFP/Scanpix

#4

2010. aasta MM lõppes Ronaldo ja Portugali jaoks õnnetult - kaheksandikfinaalis kaotati 0:1 hilisemale maailmameistrile Hispaaniale. Eelneval klubihooajal Madridi Reali eest 33 tabamust virutanud Ronaldo Lõuna-Aafrika Vabariigis samasugust hoogu näidata ei suutnud ning tema saldoks jäi värav Põhja-Korea vastu. 

"Olen murtud mees, lohutamatu, vihane, ning tunnen enneolematut kurbust," sõnas ta pärast mängu. 

Ronaldo 2010. aastal. Foto: AFP/Scanpix

#3

Kõige värskem nutuintsident! Ronaldo lootis oma Torino Juventuse Meistrite liiga debüüdist kindlasti uskumatut kohtumist. Seda aga ei tulnud, sest sakslasest kohtunik Felix Brych saatis ta juba 29. minutil duši alla. Mis juhtus? 

Olukord hargnes Valencia ja Torino Juventuse vahelises kohtumises 29. minutil. Portugallane lükkas Valencia keskkaitsja Jeison Murillo kõigepealt pikali ning seejärel pani ta käe vastase pea peale. Korduseid vaadates tõmbas Ronaldo Murillot juustest, aga mitte tugevalt.

Eesti jalgpalliliidu kohtunike koolitusjuht Hannes Kaasik sõnas pärast videote vaatamist, et punase kaardiga tegemist ei ole. Ei olnud vägivalda esimeses olukorras ega juukseid sisaldanud jätkusituatsioonis.

“Selleks on jõudu, kontakti ja jõhkrust vähe, see on lihtsalt puude,“ ütles ta. „Esialgu käsi käib agressiivselt, aga puude vastu pead on suhteliselt tühine. Võib mõelda, mida kohtunikud näha või oletada võisid. Võib-olla tundus neile, et juustest natukene tiris, mis tooks jõhkrust juurde.“ 

Ronaldo ei mõistnud samuti kohtuniku otsust - alustuseks viskas ta end murule pikali, seejärel lahkus pisarsilmi platsilt. 

Ronaldo (paremal) Valencia vastu platsilt lahkumas. Foto: AFP/Scanpix

#2

Eriti ehedad ning valusad paistsid Ronaldo pisarad 2016. aasta Euroopa meistrivõistluste finaalis. Pikalt suurturniiri võidust unistanud mees sai juba 8. minutil vigastada ning kuigi ta üritas iga hinna eest mängu Prantsusmaa vastu jätkata, vahetati ta 25. minutil pingile. Mehe õnneks suutis tema koondis mängu lisaajal 1:0 võita, Portugali päästjaks osutus Eder! 

Finaali ajal. Foto: AP/Scanpix
Pärast finaali (paremal) koos Pepega. Foto: ddp images/Vida Press

#1

Kõige loogika kohaselt oleks Ronaldo pidanud Euroopa meistriks tulema juba 2004. aastal. Kodusel turniiril jõuti finaali, kuid seal osutus ületamatuks üllatuspommi lõhanud Kreeka koondis, kes tegi hirmkõva kaitsega kõigi vastaste elu tuliseks. Angelos Charistease 57. minuti tabamus viis tiitli Kreekasse. Toona kõigest 19aastane Ronaldo ei suutnud seda uskuda ning valas pärast mängu rohkelt pisaraid.

"Meil oli fantastiline tiim ja me mängisime hea turniiri, me ei väärinud niimoodi kaotamist," lausus ta. "Aga ma pean nüüd edasi liikuma. Pean tulevikku vaatama. Tuleb kindlasti palju võimalusi Euroopas karikaid võita ning sellest pettumusest üle saamiseks."

2004. aasta EMi finaal. Foto: ddp images/Scanpix

BOONUS: 

Horvaatia fännid meisterdasid 2016. aasta EMi kaheksandikfinaali eel portugallasele plagu kirjaga "Hei, CR7, palun ära nuta.". Karma on salakaval, sest õhtu lõpuks olid horvaadid need, kel oli põhjust kurvastamiseks. Ricardo Quaresma 117. minuti värav viis poolfinaali Portugali. 

2016. aasta EM. Foto: ddp images/Vida Press