Gervinho.Foto: ANDREAS SOLARO
Jalgpall
22. september 2018, 10:42

Ragnar Klavan peab ohjeldama endist Arsenali ja Roma tähte (3)

Itaalia kõrgliiga viienda vooru matšis sõidab Ragnar Klavani koduklubi külla Parmale. Viimased tõusid kõrgseltskonda selleks hooajaks, kuid alahinnata neid kindlasti ei saa. 

Parma asub küll nelja vooru järel Cagliarist tagapool, ent nende ohtlikust näitas eelmine matš, kus saadi võõrsil 1:0 jagu Meistrite liigas edukalt startinud Interist. Lisaks on neil kogenud koosseis. Teiste hulgas leiab rivistusest Elevandiluuranniku ründetähe Gervinho ning Portugali koondise raudvara, keskkaitsja Bruno Alvesi. 

"Parma meestele liigse ruumi jätmine oleks enesetapp: nende rünnakud on väga teravad, eriti ohtlik on Gervinho, kes suudab palju olukordi luua. Temas on Inglismaa jalgpalli võimsust, aga samas on ta väga tehniline," seisab Cagliari kodulehel matši eelvaates. 

Aastatel 2011-2013 Arsenalis pallinud ning seejärel kolm aastat Romas veetnud Gervinho naasis pärast kahte hooaega Hiinas suurde jalgpalli. Kolme mänguga on ta seni kirja saanud ühe tabamuse. Täna tuleb 31aastasel ründajal suure tõenäosusega rinda pista Klavaniga. 

Koduväljakul mängiv Parma on täna ilmselt kerge favoriit, kuid Cagliari loodab salamisi siiski võidu ära näpata. Lahinguplaan on panustada kiirrünnakutele, et vastaste kaitses tekkinud auke ära kasutada. Pallivaldamine loovutatakse ilmselt rahulikult võõrustajatele. 

Liigatabelis on Cagliari viie punktiga 12. (1 võit, 2 viiki, 1 kaotus), Parma hoiab 4 silmaga 16. kohta (1 võit, 1 viik, 2 kaotust). 

Parma ja Cagliari kohtumine algab kell 16.