Luka Modric.Foto: PEDRO NUNES
Jalgpall
22. september 2018, 14:32

Horvaatia vutitäht Modric tunnistas maksupettust ja mõisteti tingimisi vangi (5)

Horvaatia jalgpallikoondislane ning Madridi Reali tähtmängija Luka Modric on juba mõnda aega kohtuvahet käinud. Nüüd võttis ta kaks maksupettusega seotud süüdistust omaks ning sai karistada. 

2012. aastal Realiga liitunud Modric on Hispaanias veedetud aastate jooksul üritanud mööda hiilida maksudest. Kui esialgu ta süüd omaks ei võtnud, siis nüüd on olukord muutunud.

Esialgu räägiti, et Modricit võib oodata koguni viis aastat trellide taga, kuid tegelikult pääses horvaat kaheksa kuu pikkuse tingimisi vangistusega. Hispaania meedia kirjutab, et vutitäht võib ka sellest pääseda, kui tasub 60 tuhande euro suuruse trahvi. 

Küll aga kaasnevad erinevad kohtuskäimise kulud. Väidetavalt on Modric juba välja käinud üle miljoni euro ning tagantjärgi tuleb Hispaania valitsusele tasuda ligi 1,4 miljonit võlgade katteks. 

Päris puhas poiss Modric endiselt siiski pole. Jätkuvalt käib tema kodumaal uurimine Dinamo Zagrebi endise juhi Zdravko Mamici ümber, kes kantis endale üleminekute pealt ebaausaid summasid. Modric on Mamici kohtuprotsessi andnud valetunnistusi.