Müncheni Bayerni tegevjuht Karl-Heinz Rummenigge.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
20. oktoober 2018, 14:15

Müncheni Bayern kuulutas ajakirjanduse vastu sõja

Saksamaa jalgpalliüldsus on hämmingus: tänahommikuse seisuga hoiab Müncheni Bayern kõrgliiga tabelis seitsmendat kohta. Viimased kahes liigamängus kaotati 0:2 Berliini Herthale ja 0:3 Mönchengladbachi Borussiale.

See kõik on käima tõmmanud korraliku meediamöllu: iga ajaleht püüab igapäevaselt välja uurida, mis Saksamaa parimas ja rikkaimas tiimis ikkagi valesti on. Peatreener Niko Kovac ja jalgpallurid on täieliku turmtule all.

Eile tegi klubi aga ootamatu käigu. Tiimi juhid Karl-Heinz Rummenigge, Uli Höness ja Hasan Salihamidžic istusid pressikonverentsil meediaesindajate ette ja andsid teada, et Müncheni Bayern ei kavatse tulevikus enam sarnast avalikku kajastust taluda. "Kohtusime esmaspäeval ja leppisime kokku, et sellise stiiliga ajakirjandust pole võimalik aktsepteerida," ütles 1980. ja 1981. aastal maailma parimaks jalgpalluriks valitud Rummenigge.

"Kõik, mida viimasel ajal lugenud oleme, pole enam seotud mängijate esitusega, vaid pigem on tegemist individuaalsete rünnakutega nende vastu. Täna kaitseme oma mängijaid, treenereid ja kogu klubi."

Ta tuletas ajakirjanikele meelde Saksamaa põhiseadust, mille alusel ei tohi inimväärikust alandada. Siinkohal vihjas Rummenigge Manuel Neueri, Mats Hummelsi ja Jerome Boatengi puudutavat kajastust, kus kahe viimase kohta kirjutati näiteks, et "nad mängivad nagu vanakesed".

Kokkuvõttes jäi selgustekus, kas tulevikus plaanivad Bayerni juhid meedia vastu ka kohtusse pöörduda või piirdutakse eile algatatud sõnasõjaga.

Karl-Heinz Rummenigge ja Niko Kovac. Foto: Reuters/Scanpix