Rauno Alliku.Foto: Stanislav Moshkov
Jalgpall
20. oktoober 2018, 17:59

Avapoolajal vähemusse jäänud Flora naaseb Narvast tähtsa võiduga

Valitsev Eesti jalgpallimeister FC Flora saavutas kõrgliiga 33. voorus Narvas sealse Transi üle väga raske ja tähtsa 2:1 võidu.

Erik Sorga viis külalised 22. minutil juhtima, kuid õige ruttu läks asi Flora jaoks hapuks. 24. minutil tõmbas vasakkaitsja Anselmi Mikael Nurmela oma trahvikastis Arseni Kovaltšuki maha ja teenis punase kaardi.

Järgnenud penalti realiseeris Viktor Plotnikov. Seega oli 25. minutil seis 1:1, kuid külalismeeskond Tallinnast ühemehelises vähemuses. Peatreener Jürgen Henn ohverdas seepeale keskväljamehe Zakaria Beglarišvili ja tõi pingilt tema asemel vasakkaitsesse Joseph Saliste.

Kuigi Kovaltšuk tegi kohe esimeses olukorras Salistele ära, ei järgnenud sellele väravat ning hoopis Flora äär Rauno Alliku oli see, kes 42. minutil skooris. Teisel kolmveerandtunnil 434 pealtvaatajat väravaid ei näinud.

Võiduga säilitas Flora teoreetilise šansi tiitlit püüda, kuid olukord on siiski raske. Nõmme Kalju omab neli mängu enne hooaja lõppu Flora ees neljapunktilist edu. Omavahel satsid enam ei kohtu. Kalju võõrustab homme Hiiu staadionil Tartu Tammekat.