Sport: Värsked spordiuudised Eestist ja välismaalt
30. juuli 2000, 23:00

Šilin-Gulov tulid juunioride maailmameistriks

Eesti olümpiakoondisse kuuluvad Andrei Šilin ja Leonid Gulov tulid juunioride sõudmise MM-võistlustel Kopenhaagenis kahepaadis kullale.

Šilini - Gulovi ülekaal konkurentide ees oli mäekõrgune. Narva paar haaras liidrikoha esimestel meetritel ning suurendas edu pidevalt. Lõpus ulatus Eesti sõudjate ülekaal Austria paari ees 6 sekundini. Pronksmedali sai Sloveenia.

“Ega me isegi uskunud, et nii kindlalt võidame,” sõnas eessõudja Andrei Šilin. “Austria paari olime tänavu kahel MK-etapil edestanud, kuid mõlemal puhul napilt.”

Samas ütles Šilin, et kui nad Guloviga poleks saanud kuldmedalit, tähendanuks see tagasilööki. “Tulime meistritiitli järele, ehkki uskusime tasavägisemat heitlust,” märkis Šilin. Eesti paar ei muutnud sõidu käigus taktikat, sest esikoht polnud kordagi ohus. “Kõige rohkem rõõmustabki õnnestunud start. Maailma karikavõistlustel oli meil esimestel meetritel käimasaamisega raskusi,” sõnas Šilin.

Kopenhaagenis sadas finaali ajal vihma ja puhus vastutuul, kuid Šilini arvates polnud need tingimused neile miinuseks. “Üldiselt ei meeldi meile kummalegi sõita lõõskavas palavuses,” märkis Šilin.

Narva sõudjate hinnangul näitab vormitõusu ka tõsiasi, et finišis polnud nad kuigi väsinud. “Maailma karikavõistlustel olime pärast sõitu märksa rohkem läbi. Kuid olümpia ajaks tahame veel paremasse vormi jõuda,” ütles Šilin.

Kahjuks ei suutnud Kopenhaagenis finaali murda Eesti ühepaadisõudja Tõnu Endrekson. Ta juhtis poolfinaalis pikka aega, oli poolel maal teine, langes aga lõpuks viiendaks. B-finaalis saadud teine aeg tähendas kokkuvõttes Endreksonile 8. kohta. Mullu, aasta nooremana, oli ta MM-il kuues.