Esapekka Lappi.Foto: AFP/Scanpix
WRC
28. aprill 2020, 21:53

Soome ralliäss näeb koroonapausis ka positiivset külge

Soome ralliäss Esapekka Lappi tunnistas küll, et ta tunneb kihutamisest suurt puudust, kuid see-eest võimaldab paus tal nüüd tegeleda asjadega, milleks tavaliselt aega poleks.

Autoralli MM-sarjas on edasi lükatud Argentina, Portugali ja Sardiinia etapid. 16. - 19. juulis peaks toimuma Safari ralli, kuid tõenäoliselt ootab sedagi etappi sama saatus. Üldarvestuses 7. kohal paiknev Lappi tõdes, et olukord on talle tüütu, aga samas on ta proovinud sellest viimast võtta.

"Kuigi hetkel on üldiselt päris tüütu, olen perioodi ka väga nautinud. Nüüd on võimalus olla koos laste ja perega ning vähemalt siiani oleme suutnud tervetena püsida. See on mulle väga meeldinud," rääkis Lappi intervjuus Iltalehtile.

Kui paljudele võib olla kodus passimisest juba isu täis, siis M-Spordi piloot, kes aastas mitu kuud reisima peab, tunneb praegusest võimalusest rõõmu.

"Ma pole viimase kaheksa aasta jooksul nii palju kodus olnud. See on väga mõnus," lausus Lappi.

Samuti pole võrreldes konkurentidega väiksema eelarvega tiimi kuuluva Lappi rahakott suuresti kannatada saanud. Nimelt maksab talle endiselt palka eelmine tööandja Citroen, kes mullu sarjast lahkus, kuid kellega soomlasel lepingust aasta järele jäi. 

Lappi alustas tänavust hooaega hästi: Monte Carlos tuli ta neljandaks, Rootsist naasis soomlane viienda kohaga. Mehhikos oli ralliäss samuti head sõitu tegemas, kuid siis süttis tema masin õnnetul kombel leekidesse ning ta oli sunnitud katkestama.

"Arvan, et võtsin [Monte Carlos] autost viimast. Rootsis sain parema asetuse, kuid selle autoga poleks saanud rohkem suruda," meenutas Lappi hooaja kaht esimest etappi. 

M-Spordi piloot ei usu, et Keenia ralli toimuda saab, vaid ootab eelkõige kodust Soome etappi, mis on kavas 6. - 9. augustini.

"Ma ei näe, kuidas see [Keenia ralli] toimuda saaks. Seal katkestati kergejõustiku U20 MM, seega mis loogikaga seal WRC-etapp toimuda saaks? Võistleksin hea meelega seal [Soomes], kuid saan olukorrast aru ning toetan korraldajate otsust. Muidugi ei saa ralli toimuda, kui inimeste tervis ohus on," selgitas Lappi.