Dominic Thiem.Foto: Reuters/Scanpix
Tennis
29. aprill 2020, 10:50

Austria tenniseäss ei soovi nõrgemaid aidata: ma ei näe ühtki põhjust, miks peaksin neile raha andma

Meeste maailma edetabelis kolmandat kohta hoidev Austria tennisist Dominic Thiem ei taha midagi kuulda suure kolmiku plaanist nõrgematele raha annetada.

Kolmik Novak Djokovic, Rafael Nadal ja Roger Federer tegi seoses koroonaviiruse pandeemiaga ettepaneku luua 3,7 miljoni euro suurune fond nende tennisiste hüvanguks, kes kuuluvad maailma edetabelis vahemikku 250–700. Idee järgi peaks Thiem kui esiviikusse kuuluv mängija annetama 28 000 eurot.

"Ma ei näe ühtki põhjust, miks peaksin neile raha andma," sõnas Thiem intervjuus Austria ajalehele Kronen Zeitung. "Keegi meist ei jõudnud tippu kingitusena, vaid me kõik võitlesime end siia. Ühelgi erialal pole garantiid, et hakkad ühel päeval palju raha teenima."

"Tunneme, et peame kokku hoidma ja neid kutte hädast välja aitama," kirjutas Djokovic mõnda aega tagasi kolleegidele. "Paljud neist mõtlevad profitennisest loobumisele, sest nad lihtsalt ei jää finantsiliselt ellu. ATP-l on umbes 700 liiget ja peaksime proovima nende kõigi eest hoolitseda."

Thiem: "Olen Futures tuuriga (uue nimega ITF-tuur – M. T.) kursis, mängisin seal kaks aastat. Seal osaleb palju sportlasi, kes ei pühendu sada protsenti spordile. 

Ükski tennisemängija ei võitle elu eest, isegi mitte edetabeli tagumise otsa mehed. Keegi ei pea nälgima. Seega ütlen ausalt, eelistan annetada raha inimestele või organisatsioonidele, kes seda päriselt vajavad."