Kuivõrd jalgpall on kontaktne spordiala, leiab FIFA meditsiinikomitee esimees Michel D'Hooghe, et võistlustega ei tohiks jätkata enne septembrit. Pilt on tehtud päeva tagasi Valgevene kõrgliiga mängul FK Smolevitši ja Minski Dinamo vahel.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
29. aprill 2020, 12:08

FIFA meditsiinikomitee esimees: jalgpallimänge ei tohiks pidada enne septembrit

FIFA meditsiinikomitee esimees Michel D'Hooghe leiab, et jalgpallimänge ei tohiks koroonaviiruse pandeemia tõttu pidada enne septembrikuud.

"See on minu arvamus. Maailm ei ole jalgpallivõistlusteks valmis. Loodan, et olukord muutub väga kiiresti, aga praegu vajame rohkem kannatust," sõnas ta Sky Sportsile.

"Jalgpall jääb alati kontaktspordialaks, aga kõik [meditsiinitöötajad] ütlevad esimeste asjade seas, et praegu tuleks vältida igasugust kontakti. Seega saab jalgpalli mängida ainult juhul, kui kokkupuuted teiste inimestega on jälle lubatud," lisas D'Hooghe, kes nimetas olukorda maailmas kõige dramaatilisemaks pärast II maailmasõda.

Euroopa jalgpalliliit UEFA andis siinsetele liigadele aega 25. maini, et koostada detailne ülevaade, kas ja kuidas nad kavatsevad hooaja lõpuni mängida. Prantsusmaa, Holland ja Belgia on teatanud, et ei mängigi.

Hispaania meistriliiga president Javier Tebas suhtus eile Prantsusmaalt tulnud uudisesse (peaminister keelas kõik spordiüritused enne septembrit) skeptiliselt. "Ma ei mõista, miks on suletud uste taga jalgpalli mängimine ohtlikum kui näiteks tehases töötamine," sõnas Tebas.

"Kui tähtsad majandussektorid ei saa taas käivituda – järgides loomulikult ettevaatusabinõusid –, siis nad võivad sootuks kaduda. Nii võib juhtuda profijalgpalliga. Teistes riikides võistkonnad juba treenivad, see on eeskuju, mida järgida."

Hispaania peaminister Pedro Sanchez teatas eile, et profitiimid võivad hakata individuaalselt treenima 4. mail. Sama seis on ka Itaalias.

Saksa klubid naasid treeningutele juba mõnda aega tagasi ja loodavad mängudega jätkata maikuus. Inglismaa meistriliiga loodab kohtumistega pihta hakata juunis.

Eesti jalgpalliklubid saavad piiratud ühistreeningutele naasta 2. maist.