Karel Voolaid möödunud septembris jalgpallikoondise treeningul.Foto: Teet Malsroos
Jalgpall
29. aprill 2020, 12:58

Karel Voolaid eriolukorrast: esimesed nädalad olid küllaltki šokeerivad, praegu on käsil üks oluline projekt

Meeste jalgpallikoondise peatreener Karel Voolaid andis Paide linnameeskonnale lühemat sorti videointervjuu, kus rääkis muuhulgas, kuidas koroonaviirusest tingitud eriolukord on tema elu ja tööd mõjutanud. 

"Esimest paari nädalat võib nimetada küllaltki šokeerivaks, uudiseid tuli palju peale ja keegi ei teadnud, kui kaugele see viirus üldse levida võib ning millal saab jalgpalli juurde tagasi pöörduda," lausus Järvamaalt pärit Voolaid.

"Pärast seda läksid mõtted juba selle juurde, mis hetkel teha saab. Kõige tähtsam ongi, et sai korraks aja maha võtta ja vaadata rahulikuma pilguga, mida on võimalik teoreetiliselt ära teha kui praktilise töö võimalus käest ära võetakse.

On olemas väga palju erinevaid võimalusi, kuidas Eesti jalgpalli arengut edasi mõjutada ja üks küllaltki oluline projekt on meil praegu käsil. Jalgpalliliidu koolitusosakonna tehnilise direktori ja ühe koondise abitreeneriga töötame välja põhjalikumat ja konkreetset uut noortekoondiste mängimise filosoofia. See on mahukas töö ja sinna läheb tänases päevas energia."

Ta lisas: "Viimased uudised näitavad ka seda, et on lootust, et mängijad saavad peagi väljakule tagasi. Siis on neil vaja ka koondisetreenerit. Loodetavasti läheb kõik hästi."

Intervjuu lõpetuseks serveeriti Voolaidile väike mõtteharjutus: mitu väravat lööks parimate päevade Vjatšeslav Zahovaiko (Paide peatreener – M. T.) tänases Paides linnameeskonnas?

"Slava on üks väga erakordne mängija. Mäletan teda noore kleenukese Flora Kehtna jalgpallikooli mängijana. Uskumatult kõva tehnika ja tahtejõuga ning sihikindla mängijana. Ta töötas end päris heale tasemele. Meie teed ristusid uuesti Flora esindusvõistkonnas, kui olin Pasi [Rautiaineni] abitreener ja Slava oli meil ründaja.

Kui panna Slava parimad päevad, parim tehnika ja parimad oskused praegu Paide linnameeskonda, siis oleks kindlasti tegemist A-koondise põhiründajaga, kes lööks liigas 30+ väravat ja oleks tõeline peavalu ja hirm vastasvõistkonna kaitsjatele. Nii hull see asi olekski vastaste jaoks. Slava valitseks Eesti liigas ja lammutaks nii, et vähe pole."