Karl Jakob Hein.Foto: Londoni Arsenal
Jalgpall
29. aprill 2020, 13:32

Väravavaht Karl Jakob Hein selgitas, miks valis Manchester Unitedi asemel Arsenali

Parasjagu kodumaal viibiv Londoni Arsenali väravavaht Karl Jakob Hein (18) rääkis jalgpalliliidule antud intervjuus, miks ta valis Manchester Unitedi asemel Arsenali.

Hein liitus Londoni tippklubiga kaks aastat tagasi Nõmme Unitedist, eelmisel kevadel allkirjastas ta Arsenaliga profilepingu ja kaitses tänavu peamiselt klubi U23 meeskonna väravat.

"Manchester Unitedi pakkumine oli šokk, sest tegu on ju nii suure klubiga ning olin väiksena imetlenud Edwin van der Sari ja Manchester Unitedi 2008. aasta meeskonda, kelle videoid sai YouTube’ist vaadatud," meenutas Hein. "Endalgi oli FIFA 08-s väravas van der Sar ja vennale meeldis ka Manchesteri meeskond. Seetõttu tundus esmalt veidi uskumatu, et mul tekiks võimalus sinna klubisse minna."

Ometi langes valik Arsenali kasuks. "Käisin end igas klubis näitamas. Unitedis olin kolm päeva, teistes klubides (nt Inglismaal Brightonis – M. T.) veidi pikemalt. Esmamulje võis ju olla petlik, aga mulle tundus, et distsipliin ja organisatoorne pool ning muud pisiasjad olid Arsenalis kõrgemal tasemel," selgitas Hein.

"Manchesteris jäi näiteks transport hiljaks, hilinesin seetõttu trenni. Arsenalis oli vastuvõtt väga sõbralik ja klubi jättis väga hea mulje. Sest olgem ausad, taseme mõttes polnud ju vahet, sest nii Arsenal kui ka United kuuluvad maailma tippu. Proovisin enda peas kujutada ette ka teekonda esindusmeeskonda ja Arsenalis tundus see kuidagi loogilisem. Kui vaadata ka tänast päeva, siis Arsenali meeskond on U23 liigas kõrgeimas divisjonis ja üks tugevamaid, United on aste allpool. Londonist on kodus ka lihtsam käia."

Millal 13. aprillil täisealiseks saanud Hein Londonisse naaseb, pole praegu teada.