Ventspils.Foto: Martin Ahven
Korvpall
30. aprill 2020, 19:53

Eesti ja Läti liiguvad ühise korvpalliliiga jätkumise suunas

Eesti ja Läti alaliitude juhid ning nimitoetaja Paf on vaatamata koroonaviiruse tõttu spordimaastikul tekkinud põuale ühise korvpalliliiga jätkumise osas positiivselt meelestatud.

Ootamatult lõppenud hooaeg oli Eesti-Läti korvpalliliigas järjekorras teine. Eesti alaliidu president Jaak Salumets soovib, et formaat jätkuks ka järgmisel hooajal.

„Loomulikult muutub kriisi tõttu kogu spordimaastik suuremal või vähemal määral. Korvpall ei ole mingi erand. Vaatamata sellele näeme, et nii klubid, fännid, toetajad kui ka mõlemad alaliidud soovivad ühise liiga jätkumist. Vaatajanumbrid nii kodudes kui ka saalides olid lõppenud hooajal tõusujoones. Ausalt öeldes pole me teistsuguseid samme isegi kaalunud. Praegune formaat on atraktiivne kõikidele osapooltele ning soovime koostöös Läti kolleegide ja liiga nimitoetajaga kvaliteeti hoida,“ rääkis Salumets pressiteate vahendusel.

Läti alaliidu president Raimonds Vējonis näeb liigal samuti tugevat tulevikku: „Lätlased ja eestlased on korvpalliväljakul alati olnud põhimõttelised vastased, aga kui me räägime korvpalli arendamisest, oleme me usaldusväärsed liitlased. Seda nii headel aegadel ja mis veelgi tähtsam – ka ühiste väljakutsetega silmitsi seistes. Läti korvpalliklubide toetus Paf Eesti-Läti liigale on selge märk sellest, et koostöös oleme me tugevamad.“

Kuigi hooaeg sai ootamatu lõpu, jätkab ka liiga nimitoetaja Paf alaliitudega koostööd.„Meie esimene aasta Eesti-Läti korvpalliliiga toetajana on vaatamata hooaja ootamatule katkemisele möödunud väga positiivselt. Koostöö liiga korraldajatega on olnud sujuv ja on tore näha, et lühikese ajaga suudeti käima lükata ka e-korvpalliliiga. Usume, et uus hooaeg algab sügisel õigeaegselt ning jõuame ka meistritiitli jagamiseni. Loodetavasti oleme suutnud publiku pinget kruvida nii platsi ääres kui ka kodudes mänge jälgides. Paf jätkab spordi toetamist!“ lisas Paf Eesti tegevjuht Allar Levandi.

Esimesel Eesti-Läti korvpalliliiga hooajal krooniti meistriks lätlaste BK Ventspils, tänavuse hooaja liidripositsiooni hoidis enne eriolukorra kehtestamist Riia VEF.