Frank Martin (paremal) ja Maik Kalev Kotsar.Foto: AFP/Scanpix
Korvpall
1. mai 2020, 14:53

PÕNEV! Müürsepp usub, et Kotsar võib tänavu NBAsse murda

Kolm Eesti korvpallurit – Henri Drell, Sander Raieste ja Maik Kalev Kotsar – andsid end üles unistuste liiga ehk NBA draft'i. Läbi aegade ainsa eestlasena NBAs mänginud Martin Müürsepp usub, et suurimad võimalused praegu ookeani taga läbi lüüa on 23aastasel Kotsaril, kes pallis neli viimast aastat South Carolina ülikooli ridades.

Müürsepp usub, et Kotsarit trumbiks on tema senine treener Frank Martin, kelle käe all sai eestlane väga hea karastuse. „Kui on huvilisi, siis treener kindlasti kostab tema kohta positiivset. Küsitakse tema tööeetika kohta. Ma ei kahtle, et see on tal väga hea – ta on korralik töömees. Aus ja kindla sihiga mees, kes tegi lepingu hea agentuuriga. Tema ainus võimalus ongi end draft'i üles anda,“ rääkis Müürsepp korvpallisaates „Viies veerandaeg“.

Maik Kalev Kotsar. Foto: AFP/Scanpix

„Näen, et nendest kolmest on temal kõige suurem võimalus. Arvan, et Frank Martin tegi temaga väga head tööd. Nii palju, kui olen näinud intervjuusid, siis on Martin olnud Maigi suhtes väga positiivne. Arvan, et see võib teda aidata. Kuskilt käis läbi, et tema pikkus on 211 cm, mis on juba päris arvestatav kasv.“

Müürsepp jätkas: „Olen kuulnud ja lugenud, et tänavune NBA draft ei ole just kõige tugevamate killast. Pigem räägitakse, et draft on võrdlemisi nõrk. Sinna on võimalik sisse pääseda. Minu pakkumine on see, ta valitakse esimese raundi lõpus või teises raudnis. Frank Martin on seal väga hinnatud treener ja Kotsar mängis tema käe all viimasel hooajal keskmiselt 30 minutit mängus. Mingi usaldus on tekkinud.“

Vaata ja kuula, mida arvab korvpallilegend Drelli ja Raieste võimaluste kohta! Lisaks meenutasid Müürsepp ja Andres Sõber kümne aasta tagust kevadet, kui üheskoos jõuti Rakvere Tarvaga kohaliku tšempionaadi finaali.