Kiki Bertens.Foto: Twitter / @kikibertens
Tennis
2. mai 2020, 11:02

Virtuaalse tenniseturniiri võitnud Hollandi äss: mõnel päeval ma ei suutnudki mängida, sest käed valutasid

Virtuaalse Madrid Open tenniseturniiri võitnud Kiki Bertens (WTA 7.) tunnistas, et mängis PlayStationil enda käed valusaks.

Kuivõrd koroonaviiruse pandeemia ei lase maailmas profiporti teha, toimus tänavune Madrid Open tipptennisiste osavõtul e-spordi vormis. Mullu Madridis triumfeerinud Bertens suutis tiitlit kaitsta, kui alistas neljapäeval toimunud finaalis 6 : 1 Fiona Ferro (WTA 53.).

"Sain PlayStationi umbes poolteist nädalat enne turniiri ja mängisin peaaegu iga päev," sõnas Bertens BBC-le. "Aga mu käed valutasid, sest ma polnud harjunud sellist pulti kasutama. Seega, mõnel päeval ma ei suutnudki mängida.

Harjutasime tüdrukutega enne turniiri ja tundsin end hästi. Selge, et see pole võrreldav reaalse tennisega, aga kui midagi teen, tahan alati võita. Olen lihtsalt võistlushimuline."

Bertens ja meeste turniiri võitnud Andy Murray teenisid auhinnaks 60 000 eurot. Hollandlanna loovutab summast pool fondi, mis pakub finantsabi edetabelis tagapool asuvatele tennisistidele. Ülejäänud 30 000 eurot annetab Bertens koroonaviiruse vastaseks võitluseks kodumaal.