Paljasjalgne Hafthor Julius Bjornsson on rebinud maast üles kangi, millel 501-kilone raskus.Foto: Kuvatõmmis videost
Spordivaria
3. mai 2020, 11:33

VIDEO | Islandi vägilane rebis üles rekordilised 501 kilo rauda: võinuks ka rohkem, kuid mis mõttega?

Islandi vägilane Hafthor Julius Bjornsson, keda tuntakse ka kui "Troonide mängu" tegelast nimega The Mountaian (Mägi), kinnitas enda kuulsust maailma tugevaima mehena, kui tõstis maast üles 501 kilo kaalunud kangi.

Senine rekord oli kilo võrra väiksem ning kuulus 2016. aastast Briti jõutõstja Eddie Halli nimele. Ent kui Hall nägi selle raskuse tõstmisega kurja vaeva, nii et ühel hetkel purskus tal ninast lausa verd, siis Bjornssonil näis rekordiüritus märksa paremini kontrolli all olevat.

"Soojenduseks" tõstis ta üles raskuse 420 kg, seejärel 460 kg ning kolmas üritus 501 kg tähistas juba maailmarekordit. Kuigi koroonaviiruse ajastul pidi Bjornsson rauda sikutama oma erajõusaalis, mitte aga mõnel ametlikul võistlusel, on juba on tulnud kinnitus, et islandlase tulemus läheb maailmarekordina kirja.

"Olen täiesti sõnatu, olen nii õnnelik ja tänulik. Kõik läks nii nagu plaanitud oligi," rääkis Bjornsson pärast rekordi püstitamist. "Tegelikult ma usun, et oleks olnud täna võimeline ka enamaks, aga mis mõttega? Olen selle tulemusega väga rahul."

Ühtlasi märkis Bjornsson, et sõlmis seitsmekohase lepingu ühe promootoriga ning ootab nüüd, et Eddie Hall teeks sama ja kohtuks temaga võitlusringis.

"Noh, Eddie, ma just lõin sult üle su rekordi ja nüüd ma olen valmis, et lüüa sind ka ringis. Mina olen valmis. Kas sina oled valmis, Eddie?" esitas Bjornsson konkurendile väljakutse.