Michael Jordan.Foto: Marcio Jose Sanchez
Korvpall
3. mai 2020, 14:01

Kuidas Jordan lõi laiaks 5 miljonit, aitas Tiger Woodsil naisi sebida ja mölises Bill Clintoniga

Hiljuti linastunud ESPNi dokumentaalsari "Viimane tants", mis räägib legendaarse Chicago Bullsi korvpallimeeskonna 1997/1998 aasta hooajast, lööb laineid nii Ameerikas kui mujal maailmas ning on Bullsi superstaari Michael Jordani taas võimsalt püünele tõstnud. Seriaaliga paralleelselt on erinevad meediaväljaanded kaevanud välja põnevaid ja pikantseidki seiku Jordani elust, mis näitavad ilmekalt, et kõva kossumees oli platsi kõrval kõike muud kui paipoiss.

Jordani üheks suuremaks kireks ja ühteaegu ka paheks on olnud panustamine ja hasartmängud. Tõsi, mehe jaoks, kelle vara väärtuseks hinnatakse 2,1 miljardit USA dollarit, võivad mõned maha mängitud miljonid olla lihtsalt peenrahaks.

Jordanile on meeldinud panustada kõige peale, mille peale vaid panustada annab. Olles ise ka asjaarmastajast golfimängija, suutis ta näiteks kord oma tulemustele panustades maha mängida 1,2 miljonit dollarit.

Tema "isiklikuks rekordiks" on aga ühe ööga maha mängitud 5 miljonit dollarit ühes Las Vegase kasiinos. Probleemiks oli see, et Jordan vihkas kaotamist, nii korvpallis kui igal pool mujal, mis tähendas seda, et ta oli valmis mängupõrgus kasvõi lõputult dollareid kulutama, et lõpuks ka midagi võita.

Õnneks sai mees viimaks aru, et selline asi pole normaalne ning tänasel päeval ta teadaolevalt oma varandust sellisel kombel enam laiaks ei löö. Vastupidi, ta on kirjutanud lausa raamatu "Michael ja mina: meie hasartmängusõltuvus... Minu appikarje", mis peaks aitama sarnaste probeemidega inimestel sellest nõiaringist välja tulla. 

Raha kõrval on Jordanile meeldinud ka õrnem sugupool ning golfimaailma superstaar Tiger Woods meenutab siiani suure tänutundega, kuidas Jordan aitas tal naiste seas populaarsust võita.

Nii oli nooruke Woods kord Jordanit kohanud ühes New Yorgi ööklubis ja küsinud kossulegendilt otsesõnu: kuidas naistega juttu alustada?

"Mine ja ütle neile lihtsalt, et oled Tiger Woods," oli kõlanud elukogenud Jordani lihtne, kuid tõhus õpetus.

Jordan oli tuntud ka suure lõuapoolikuna, kellele meeldis väljakul vastaseid oma mölaga endast välja viia. Kuid ta võis samal kombel kõnelda ükskõik kellega, kasvõi USA presidendiga.

Nii sattus ta kord golfi mängima Bill Clintoniga. "Õu, Clinton, kas sa mängid nagu väike tüdruk?" viskas Jordan presidendile nina peale, kui nägi, et too kasutas golfipalli avalöögitikuna nii-öelda tavalist tikku, mitte sellist, nagu kasutavad profimängijad. Clinton võtis asja siiski huumoriga ning mehed läbisid raja lõbusalt vesteldes ja sigarit kimudes.

Ent kui Jordan tahtis, võis ta ka tõeliselt vastik olla. Nii oli räppar ja Jordani suur fänn Chamillionaire ühel peol soovinud koos legendiga pilti teha. Jordan keeldus, kuni Chamillionaire lõi hädaga letti oma viimase trumbi: ta olla maksnud just ühe Jordani särgi eest 7000 dollarit!

"Tead mis ma sulle nüüd ütlen," kõlas korvpallilegendi ülbe vastus. "Kui sa maksad mulle praegu kohe minu särgi eest 15 000 dollarit, siis ma võin sinuga pilti teha."