Kuldmedal Doha MMilt tõi Malaika Mihambole ka mulluse Saksamaa parima naissportlase tiitli.Foto: THOMAS KIENZLE
Kergejõustik
3. mai 2020, 14:44

Kaugushüppe maailmameister leidis koroona ajaks uue ja tänuväärse väljakutse

Mullusel kergejõustiku MMil naiste kaugushüppes võitjaks kroonitud sakslanna Malaika Mihambo on leidnud koroona ajastul põneva väljakutse, kuidas hoida vormis ennast, kuid samal ajal pakkuda põnevat aktiivset tegevust ka lastele, kes on koduseinte vahele vangistatud.

Nimelt on pakub 26aastane Mihambo Youtube'i keskkonnas toredaid ja just tubastele oludele orienteeritud virtuaalseid treeninguid, et lapsed päris kängu ei jääks ja end ikka pisut ka liigutaks.

"Viirus mõjutab mind sama moel nagu kõiki teisi sportlasi, kes valmistusid olümpiamängudeks," rääkis Mihambo, kelle ema on sakslanna ja isa tansaanlane. "Kuna võistlusi pole, siis on motivatsiooni leidmine raske, nii et tuli leida uusi väljakutseid, kuidas hoida end aktiivsena ja olla ka ühiskonnale kasulik.

Sellisel moel laste treenimine on väga lõbus, kuigi mõningaid harjutusi on ka minul endal päris raske teha. Ma arvan, et jätkan selliste treeningute andmisega ka siis, kui koroonapandeemia saab läbi, sest sellised sotsiaalsed projektid on minu jaoks väga tähtsad."

Treeni nagu maailmameister - kõlab ju uhkelt? Lapsed üle Saksamaa on igal juhul väga õnnelikud, et neil selline võimalus on avanenud.

"Malaika on meie jaoks suur eeskuju," kinnitas näiteks 10aastane Gertlin BBC ajakirjanikule.