Jürgen Henn. Foto: Alar Truu
Jalgpall
4. mai 2020, 18:49

Flora peatreener rõõmustab: plaanide paberile tegemine pole ikka päris see, mis platsil mängijate juhtimine

Eesti tippjalgpalliklubides algasid laupäeval taas ühistreeningud, kuid esialgu kuni kümneliikmelistes gruppides ja 2+2 reeglit järgides. Valitsev meister Flora treenib neljas rühmas põhimõttel ründavamad mängijad koos ja kaitsvamad koos.

"Mängijatel on kindlasti ikkagi hoopis teine asi [jälle koos palliga trenni teha] kui individuaalselt jooksmas käia. Esimesed paar nädalat oli tore ja motiveeriv individuaalselt treenida, aga praegu on ikka hoopis teine asi. Isegi kõige lihtsam jalgpallialane suhtlus, palli ühelt inimeselt teisele söötmine on hoopis teise tähendusega kui jooksmine," kirjeldas peatreener Jürgen Henn meeleolu Floras.

Juhendajal endalgi on rõõm olla tagasi õiges töökohas ehk platsi ääres. "Plaanide paberile tegemine ja mängijatele edasi andmine pole ikka päris see, mis siin nende juhtimine."

Henn tunnistas, et seitsmenädalase pausi ajal ei käinud taustal suurt taktikalist analüüsi. "Teadmatust oli palju. Polnud otseselt midagi analüüsida ka, liiga oli vaevalt alanud. Ei tea, kuidas edasi läheb," tõdes ta ja lisas, et mängijate treenimist monitooriti tehnoloogia abil.

 
Standings provided by SofaScore LiveScore