Dortmundi Borussia tühi kodustaadion peaks tänu äpile täituma mõnusa meluga.Foto: INA FASSBENDER
Jalgpall
6. mai 2020, 09:30

Sakslaste loodud kaval äpp täidab tühjad staadionid möllu ja meluga

Jalgpalli tippliigad peavad vaikselt taaskäivitumise plaane, kuid selge on see, et kui mänguks läheb, siis päris pikka aega pealtvaatajaid tribüünidele ei lubata. Et aga vutimehed siiski kõledas vaikuses palli taga ajama ei peaks, on Saksamaal arendatud äpp Myapplause, mis võimaldab fännidel kodus mängu jälgides ikkagi staadioni laulude ja muude asjakohaste helidega rõkkama panna.

Äpi põhimõte on lihtne ja loogiline: televiisorist mängu vaatav jalgpallisõber saab igal talle sobival hetkel vajutada nuppudele "Hõiska", "Plaksuta", "Laula" või "Vilista", ning staadioni audiosüsteem laseb emotsioonil kohe kõlada. Kui samaaegselt teevad oma valikuid tuhanded fännid, peaks tulemus olema nagu päris mängul, usuvad arendajad. Asjaga on mindud lausa sinna välja, et tühja staadioni nominaalse koduvõistkonna fännid saavad vastasfännide ees teatud eelise ning nende häält on rohkem kuulda.

Foto: hack-care.de/myapplause-app

Lisaks Saksamaa Bundesliga klubidele on ka Inglismaa hiiud Liverpool, Manchester City ja Arsenal kaalumas äpi kasutamist, kui Premier League'is mängudega jätkata saab.