Tantsuspordiliidult võeti õigus tippvõistlusi korraldada. Pilt on illustreeriv.Foto: Joosep Martinson
Spordivaria
6. mai 2020, 17:49

Kummitustantsijad ja libaklubid: Eesti alaliit on väidetava sohi tõttu rahvusvahelise uurimise all

Kummitustantsijad ja libaklubid – Eesti Tantsuspordi Liit on väidetava sohi tõttu rahvusvahelise uurimise all ja liidult võeti ajutiselt õigus korraldada tippvõistlusi. 

Koroonakriisi varju jäi ka uudis, et rahvusvaheline tantsuspordi föderatsioon (WDSF) langetas Eesti liikmestaatust ja võttis ajutiselt õiguse korraldada kõrgeima kategooria võistlusi, sest kahtlustatakse sohki ning kohtunike mõjutamist, vahendab ERRi spordiportaal.

2019. aasta augustis võeti Audentese spordihallis mõõtu rahvusvahelise kategooria võistlusel Tallinn Trophy. Väidetavalt toimus selle sära ja tšatša tantsude varjus bluff – paberil osalesid paarid, kes põrandal ei käinud.

"Tegemist oli võistlusreeglite rikkumisega, sinna kirjutati juurde paare, keda reaalselt võistlustele ei olnud. Isegi paare, kes täna enam koos ei tantsi," rääkis Tantsukooli Tango juht Veiko Ratas.

"Ehk siis, et osalesid n-ö kummituspaarid, keda tegelikult võistlusel üldse kohal ei olnud," lisas Eesti Tantsuspordi Liidu endine juhatuse liige, Tantsukooli Prestige juht Martin Parmas.